Investuotojai renkasi mažiau rizikingus produktus

42 proc. Lietuvos gyventojų investuodami metams ar ilgesniam terminui yra linkę rinktis nedidelį, bet garantuotą pelną, tuo tarpu ketvirtadalis jų rinktųsi rizikingesnes investicijas, rodo „Hansabanko" užsakymu liepos 10-21 dienomis kompanijos „Spinter tyrimai" atlikta Lietuvos gyventojų apklausa.

Bankininkai pastebi, kad pasaulio finansų rinkose esant neapibrėžtai situacijai Lietuvos investuotojai vis dažniau renkasi mažiau rizikingus investavimo produktus. Vienas tokių finansinių produktų yra „Hansabanko" šiandien pradėtos platinti taupymo obligacijos, garantuojančios 6,5 proc. metinių palūkanų.

„Banko taupymo obligacijos pirmiausia yra skirtos tiems žmonėms, kurie nenori rizikuoti ir nori gauti garantuotas palūkanas. Iki šiol tokie klientai galėdavo rinktis tik indėlius. „Hansabanko" pradėtos leisti taupymo obligacijos užtikrins aukštesnes nei indėlių palūkanas ir bus minimaliai rizikingos", - sako „Hansabanko" ekspertai.

Kaip ir terminuotas indėlis, banko taupymo obligacijos garantuoja, kad jas išlaikius iki nustatyto termino pabaigos, investuotojui yra išmokamos garantuotos 6,5 proc. palūkanos.

Tačiau, skirtingai nei terminuoto indėlio ar paprastų obligacijų atveju, taupymo obligacijas bus galima parduoti bankui anksčiau laiko ir visos sukauptos palūkanos nebus prarandamos. Į šį finansinį instrumentą investavęs klientas iš anksto žinos, kiek pajamų gaus pardavęs taupymo obligacijas prieš išpirkimo terminą. Obligacijų pirmalaikio išpirkimo kaina yra nustatoma iš anksto ir didėja laikui bėgant - tai yra, kuo ilgiau obligacijos išlaikomos, tuo didesnis ir pelnas.

Pirmosios „Hansabanko" taupymo obligacijos bus platinamos iki 2008 m. rugsėjo 5 d. Minimali investicijų suma - 100 litų. Taupymo obligacijos įsigalios 2008 m. rugsėjo 9 d., obligacijų išpirkimo terminas - 2009 m. rugsėjo 21 diena.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių