Investuotojai dėl „Snoro“ ketina kreiptis į ES teismą

Smulkieji investuotojai, neatgaunantys lėšų už apmokėtas, tačiau neišleistas žlugusio banko „Snoras“ akcijas, teisybes pasiryžo ieškoti Aukščiausiajame Teisme (AT) ir Liuksemburge veikiančiame Europos Sąjungos Teisingumo Teisme, trečiadienį rašo „Verslo žinios“.

Investuotojai dar gruodžio pabaigoje išgirdo jiems nepalankų Lietuvos apeliacinio teismo sprendimą, kad jie neturi teisių į lėšas, sukauptas sumokėti už taip ir neišleistas žlugusio banko „Snoras“ akcijas. Tačiau investuotojai kasacinio proceso metu yra pasirengę teikti prašymą AT dėl preliminaraus sprendimo į ETT.

„Ruošiame kasacinį skundą Aukščiausiajam Teismui. Skunde kelsime teisės į lėšas, sumokėtas už neregistruotą “Snoro„ akcijų emisiją, klausimą, kuris pirmosios ir apeliacinės instancijos teisme išaiškintas skirtingai. Taip pat prašysime stabdyti sprendimo vykdymą, t. y. neleisti “Snorui„ pervesti ginčo lėšas sau, iki nebus priimtas galutinis sprendimas byloje. Taip norime apginti savo teises, nes po apeliacinio teismo sprendimo smulkiųjų investuotojų iniciatyva uždėtas areštas lėšoms, kurios buvo pervestos už neregistruotas “Snoro„ akcijas, yra panaikintas“, - teigė Investuotojų asociacijos valdybos narė ir „AAA Baltic Service Company“ advokatė Daiva Ušinskaitė-Filonovienė.


Šiame straipsnyje: Snorasbankrotas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių