„Investuok Lietuvoje“ vadovaus Milda Dargužaitė

Ūkio ministerijai pavaldžios VšĮ „Investuok Lietuvoje“ generalinės direktorės pareigas pradeda eiti Milda Dargužaitė. Iki 2011 m. birželio, kai po 17 metų, praleistų Jungtinėse Amerikos Valstijose M. Dargužaitė grįžo į Lietuvą, ji dirbo JAV investiciniame banke „Goldman Sachs“ (Niujorkas), kur ėjo viceprezidentės pareigas.

Ūkio ministras R. Žylius kartu su M. Dargužaite šiandien susitiks su Ministru Pirmininku Andriumi Kubiliumi ir aptars naujam vadovui keliamus uždavinius.

„Esu įsitikinęs, kad Mildos Dargužaitės kompetencija ir patirtis ilgus metus sėkmingai dirbant su tarptautiniais klientais vienoje didžiausių pasaulio finansų institucijų leis „Investuok Lietuvoje“ taip parodyti mūsų šalies privalumus, kad Lietuva atsirastų patraukliausių investuotojams šalių sąraše“, – sako ūkio ministras R. Žylius.

„Užsienio investicijos – viena esminių Lietuvos ekonominio augimo ir integravimosi i globalią rinką sąlygų. Siekiant pritraukti daugiau investuotojų būtina aktyviau dirbti su tomis užsienio bendrovėmis, kurioms Lietuva yra potencialiai įdomi kaip verslo plėtros rinka, o taip pat su užsienio įmonėmis, kurios čia jau yra įsikūrusios ir galėtų plėstis“, – sako VšĮ „Investuok Lietuvoje“ generalinė direktorė M. Dargužaitė.

Prieš pradėdama dirbti ūkio ministro patarėja, M. Dargužaitė JAV investiciniame banke „Goldman Sachs“ buvo atsakinga už ekonomikos ir rinkų analizę bei prognozavimą, įvairaus turto ilgalaikės grąžos ir rizikos įvertinimą, investicinių portfelių rizikos valdymą ir praktikos plėtojimą. Taip pat buvo šio banko investicijų, rizikos valdymo, naujų investicinių produktų kūrimo ir filantropinės iniciatyvos komitetų narė.

M. Dargužaitė turi analitinės darbo patirties investiciniame banke „Donaldson, Lufkin & Jenrette“ (JAV, Niujorkas), kur konsultavo bankus, draudimo kompanijas ir kitas finansų įstaigas pardavimo bei finansavimo klausimais. Ji yra įgijusi Midilburio koledže (JAV, Vermontas) matematikos ir ekonomikos bakalauro laipsnį, o Prinstono universitete (JAV, Naujasis Džersis) – optimalios veiklos tyrimų ir finansų inžinerijos magistro laipsnį.


Šiame straipsnyje: Investuok Lietuvoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kazys

Kazys portretas
Mums reikia žemės ūkio ekspertų, agronomų, rudūjų lagūnų specialistų, felčerių, valstiečių, o ne kažkokių kapitalistinių konsultantų. Ar nematome kur Kubilius nuvedė šalį ?

Rimas

Rimas portretas
Ir dar kas dirba ne žemės ūkyj labiau apmokestinti kad daugiau subsidijų sumokėt žemės ūkiui...:D
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių