Investuojama į krepšinio ateitį – sostinėje renovuota 50 aikštelių

Jau net užsieniečiai pastebi, kad lietuviai kraustosi iš proto dėl krepšinio, o šią karštinę dar labiau skatina artėjantis Europos vyrų krepšinio čempionatas, šiais metais įvyksiantis Lietuvoje. Net ir patys mažiausi vos pradėję vaikščioti jau bando bumsėti oranžinį kamuolį į grindinį ir atlikti taiklų metimą į krepšį. Ne veltui krepšinis Lietuvoje vadinamas antrąją religija.

Daugelyje sostinės miegamųjų rajonų dar sovietmečiu suprojektuotos poilsio zonos, vaikų žaidimo vietos, o daug kur įrengtos ir krepšinio aikštelės ar bent jau stovas su lenta ir lanku. Bėgant laikui, krepšinio inventorius lūžta ir nyksta, o jei remontuojamas, tai tik pačių gyventojų iniciatyva ir lėšomis. Restoranų tinklą valdanti bendrovė „Čili Holdings“ jau penketą metų stengiasi keisti situaciją ir kasmet investuoja į daugiabučių kiemuose esančias krepšinio aikšteles. Per tą laiką įmonė skyrė daugiau kaip 55 tūkst. litų, kad būtų atnaujintos krepšinio lentos bei lankai 50 sostinės vietų.

Vien šiais metais „Čili“ dėka Vilniuje bus atnaujinta 18 krepšinio aikštelių. Pasak bendrovės atstovų, vykdant šią akciją nesitikima jokios komercinės naudos.

„Šiandien stebime verslininkų varžytuves – kieno gi prekinis ženklas puikuosis ant kuo garsesnio krepšinio klubo ar net nacionalinės rinktinės marškinėlių. Mes pasirinkome kitą kelią. Šiuo atveju investuojame ne tiek į savo įmonės žinomumą, kiek į Lietuvos krepšinio ateitį. Ką gali žinoti, gal šiandien kieme kamuolį mušinėjantis berniukas po kelerių metų jau gins Lietuvos garbę aukščiausio lygio varžybose. Kita vertus prisidedame sprendžiant jaunimo užimtumo problemą“, - sakė UAB „Čili Holdings“ generalinis direktorius Igoris Baikovskis.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas tikina, kad artėjantis Europos vyrų krepšinio čempionatas „EuroBasket 2011“ dar labiau didina susidomėjimą krepšiniu. Jis sako kiemuose pastebintis dar gausesnius vaikų būrius, kurie tarpusavyje varžosi mini krepšinio čempionatuose.

„Sveikinu verslininkų indėlį į šalies krepšinio ateitį ir siekį sudaryti sąlygas vaikams sportuoti. Puikiai visi suprantame, kad tuo metu, kai vaikas lieja prakaitą krepšinio aikštelėje, nesvarbu, ar daugiabučio kieme, ar sporto salėje, jam tikrai nekils pagundų užsiimti netinkama veikla. Tvarkingi aikštynai – geriausia prevencija, ištraukiant paauglius iš gatvės“, - mintimis dalinosi M. Balčiūnas.

Vienas LKF vadovų pastebi, kad būtent galimybė kiemuose žaisti krepšinį į sporto aukštumas pastūmėjo ne vieną ir dabartinę šios sporto šakos žvaigždę. „Turbūt daugelio krepšininkų karjera klostėsi panašiai – kiemas, krepšinio mokykla, Lietuvos ir užsienio klubai, o vėliau ir nacionalinė rinktinė“, - sakė jis.

„Čili Holdings“ turi seną tradiciją aktyviai remti sporto renginius, skatinti žmonių savimonę sveikai gyventi. Šiuo metu bendrovė remia Š. Marčiulionio krepšinio mokyklos auklėtinius, yra parėmusi ir stipriausią planetos žmogų Žydrūną Savicką, prisidėjo ir prie Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės pergalių.


Šiame straipsnyje: Čili

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių