Investicinis indėlis susietas su žaliavų indeksu

Investicinių indėlių palūkanas nuo šiol galima susieti ne tik su pokyčiais akcijų rinkose, bet ir su svarbiausiomis žaliavomis - energetiniais resursais, baziniais ir brangiaisiais metalais bei žemės ūkio prekėmis. Tokias galimybes suteikia šiandien pradėtas platinti naujasis „Hansabanko" investicinis indėlis „Žaliavos 1".

Investicinis indėlis „Žaliavos 1" yra susietas su „Barclays Capital" aktyviai valdomu žaliavų indeksu „CORALS Excesse Return". Indeksą sudaro 12 skirtingų žaliavų. Priklausomai nuo tendencijų rinkoje, investicijos yra paskirstomos tarp skirtingų žaliavų, taip pat žaliavos yra perkamos arba parduodamos, siekiant uždirbti ir iš jų brangimo, ir pigimo.

„Žaliavų kainų augimas tęsiasi jau beveik dešimtmetį. Paklausa ypač auga sparčiai besivystančiose šalyse (Kinijoje, Indijoje), kur augant ekonomikai didėja energetinių išteklių, metalų poreikis. Energetinių išteklių brangimą palaiko nepakankama pasiūla, kurios augimą stipriai apsunkina per mažos ankstesnės investicijos į gavybą ir tiekimą. Žemės ūkio produktų rinkoje taip pat jaučiamas besivystančių šalių poreikio didėjimas, nes augant gyventojų perkamajai galiai, žmonės vartoja daugiau ir geresnių produktų", - sako „Hansabanko" prekybos departamento direktorius Vytautas Eidukaitis.

 „Hansabanko" investicinio indėlio „Žaliavos 1" terminas - 553 dienos (18 mėnesių), minimali indėlio suma yra 1,5 tūkst. litų arba 500 eurų. Indėlis platinamas nuo rugpjūčio 6 iki rugsėjo 2 dienos. Dalyvavimo koeficientas litais - 34-44 proc., eurais - 27-37 proc. , o su 10 proc. priemoka - rizikos premija - dalyvavimo koeficientai bus 81-101 proc. litais ir - 73-93 proc. eurais Tikslūs dalyvavimo koeficientai, arba, kitaip tariant, dalis, kuri atiteks indėlio savininkui pakilus indeksui, bus nustatyti išplatinus indėlį. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių