INVEGA valstybės garantiją suteiks bendrovei „Snaigė“

INVEGA garantija bus skirta vienintelei šaldytuvų gamyklai Baltijos šalyse - bendrovei „Snaigė“. Valstybės garantija bendrovei yra reikalinga banko suteiktai 5 mln. litų paskolai.

INVEGA garantija įsigalios, kai „Snaigė“ pasirašys kredito sutartį su banku ir sumokės garantijos atlyginimą INVEGAI.

„Paskola, už kurią garantuos INVEGA, vienai svarbiausių įmonių Alytaus regione, leis geriau išnaudoti gamybinius pajėgumus ir išsaugoti darbo vietas, - pranešime spaudai cituojamas „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) valdybos pirmininkas D. Lapinskas.

INVEGA garantijos už didelių įmonių ir SVV subjektų, patiriančių laikinų finansinių sunkumų, imamas paskolas teikiamos pagal 2009 m. Vyrausybės patvirtintą garantijų teikimo schemą, kuri skiriasi nuo tradicinės garantijų teikimo schemos - yra leistinos didesnės maksimalios garantijų sumos (iki 20 mln. Lt) ir garantuotų paskolų sumos (iki 25 mln. Lt); garantijos atlyginimo dydis priklauso nuo garantijos sumos, trukmės, „saugaus uosto“ priemokos, įmonės reitingo ir turto įkeitimo lygio; apriboti ūkio sektoriai, galintys pretenduoti į valstybės paramą per INVEGA.

„Snaigė“ valdo dvi šaldytuvų gamyklas Alytuje ir Kaliningrade (Rusija). Bendrovėje dirba daugiau kaip 700 darbuotojų. Per 2009 metus bendrovė pardavė daugiau kaip 199 tūkst. šaldytuvų, šaldiklių, vitrinų, mini barų, įmontuojamų šaldytuvų. 95 proc. produkcijos eksportuojama į 30 šalių.

Europos Komisija prieš kurį laiką pritarė Vyriausybės sprendimui, kuriame numatyta, kad už didelių ir mažų bei vidutinių įmonių paskolas INVEGA gali suteikti iki 20 mln. Lt garantijas. Taip pat buvo pritarta ir sprendimui teikti garantijas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje registruotoms kredito įstaigoms.

„Abu šie sprendimai gerina skolinimosi sąlygas įmonėms, atverdami galimybes didesnėms paskoloms su INVEGA garantija, - teigia D. Lapinskas.


Šiame straipsnyje: Snaigė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių