„Intel“ viceprezidentas ragina pirmiausia rūpintis švietimu

Vienos didžiausių pasaulyje IT kompanijų "Intel" viceprezidentas Johnas Daviesas Lietuvos valdžiai siūlo pirmiausia rūpintis kompiuteriniu raštingumu mokyklose, o ne apie lyderystę informacinių technologijų (IT) paslaugų rinkoje.

Lietuvai puoselėjant planus tapti Šiaurės Baltijos regiono IT paslaugų centru, jis teigia, jog Lietuva čia nėra unikali savo ambicijomis, rašo "Lietuvos rytas".

"Vienoms valstybėms pasiseka labiau, kitoms - ne. Pamenu, prieš keletą metų Indija išsikėlė tikslą tapti viso pasaulio IT centru. Ši milžiniška šalis savo kelią pradėjo nuo pradinio taško - mokyklų. Pradėta mokyti mokytojus, diegtos naujos programos, ir tai padėjo pasiekti stulbinamų rezultatų. Taigi norint tapti paslaugų centru, nepakanka geros infrastruktūros, nors tai irgi būtina. Reikia pirmiausia investuoti į švietimą, tik tada galima žengti toliau", - sakė J.Daviesas.

Jis pridūrė, jog be išsilavinimo, reikia ir Vyriausybės paramos. J.Daviesas kalbėjo, jog Lietuvos Vyriausybė pirmiausia turėtų remti vietos IT kompanijų gebėjimus, kad čia investuotų "Intel" ir panašios bendrovės.

"Manau, kad Lietuva daugiau investicijų sulauktų žengdama šiuo keliu - remdama vietinį verslą, kuris taptų patrauklus ir pasaulinėms korporacijoms", - sakė J.Daviesas.


Šiame straipsnyje: intelšvietimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių