„Infobalt“ švenčia 15-os metų jubiliejų

 

Asociacija „Infobalt“, vienijanti Lietuvos informacinių ir ryšių technologijų įmones (IRT), bei mokslo ir studijų institucijas švenčia 15-kos metų jubiliejų.


1994 m. į asociaciją susibūrusių 43 IRT sektoriaus įmonių pagrindinis tikslas buvo suvienijus savo jėgas Lietuvoje pradėti organizuoti informacinių technologijų parodas. Šiandien asociacija, vienijanti 110 juridinių narių, aktyviai dalyvauja sprendžiant strateginius sektoriaus plėtros, eksporto bei inovacijų skatinimo klausimus, užsiima ES struktūrinės paramos projektų rengimu ir įgyvendinimu.


Asociacijos vadovų teigimu, per 15 metų IRT produkcijos eksportas išaugo iki 1,95 mlrd. litų. Šiuo metu Lietuvoje dirba maždaug 30 tūkst. informacinių ir ryšių technologijų specialistų. 2008 m. IRT sektoriaus indėlis į Lietuvos BVP sudarė daugiau kaip 10 mlrd. litų.


„Mums ypatingai svarbu, kad per tuos 15 metų „Infobalt“ tapo IRT verslo bendruomene, į kurios požiūrį įsiklauso ne tik Lietuvos valdžia, bet ir tarptautinė informacinės visuomenės bendruomenė. Šiandien pagrindinis mūsų uždavinys – padėti perspektyvioms IRT įmonėms atverti kelius į pasaulio rinkas, nes Lietuvoje jau yra ne viena įmonė, galinti papildyti pasaulinių lyderių gretas“, - džiaugiasi asociacijos prezidentas Evaldas Kulbokas.


Jis prognozuoja, kad iki 2015 m. IRT sektoriaus produktai sudarys 25 proc. BVP, o eksporto apimtys, per trejus metus gali išaugti iki 2,5 mlrd. litų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių