Individualių namų kainos išlieka stabilios

Remiantis didžiausiame nekilnojamojo turto portale aruodas.lt publikuojamų skelbimų apie parduodamus namus statistika, pastebėta, kad rugsėjo mėnesį namų kainos išliko stabilios Vilniuje ir Klaipėdoje, o Kaune šiek tiek nukrito.

Edomus.lt portalo lankytojų buvo klausiama, ką šiuo metu geriausia pirkti. Daugiausiai respondentų (40,8 proc.) atsakė, kad kol kas geriau nepirkti nieko, šiek tiek mažiau (23,1 proc) atsakė, kad geriausia pirkti namą, 14 proc. - kad butą, o mažiausiai respondentų (vos 1 proc.) šiuo metu pirktų patalpas. Taigi galima manyti, kad pirkėjai yra linkę palaukti didesnio kainų kritimo arba investuoti į individualaus namo įsigyjimą.

Išanalizavus daugiau nei 10 tūkst. skelbimų apie parduodamus namus, pastebėta, kad Vilniaus mieste namų kainos stabilios daugiau nei pusmetį. Tokie pat namų įkainiai buvo balandžio, liepos, rugsėjo mėn., t.y. siekė vidutiniškai 5,7 tūkst. litų už kvadratinį metrą. Šiuo metu 150 kv. metrų ploto namas sostinėje kainuoja vidutiniškai 855 tūkst. litų.

Kauno mieste esančių namų kainos šiek tiek nukrito liepos viduryje, o dabar laikosi stabilios. Liepos pradžioje įkainiai siekė 3,6 tūkst. litų už kvadratinį metrą, pabaigoje nukrito iki 3,3 litų. Tokios pat kainos ir šiuo metu. 150 kv.m namas Kaune dabar kainuoja vidutiniškai 495 tūkst. litų.

Klaipėdoje siūlomos namų kainos daugmaž stabilios nuo rugpjūčio mėnesio. Šiuo metu uostamiestyje perkant namą už kvadratinį metrą tektų mokėti vidutiniškai 5,7 tūkst. litų už kvadratinį metrą. 150 kv.m namas Klaipėdos mieste kainuoja apytiksliai 855 tūkst. litų. Tai tokie pat įkainiai, kaip ir sostinėje. 


Šiame straipsnyje: namaskainastabili

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių