Indijos investuotojai laukiami Lietuvoje

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius susitiko su Lietuvos garbės konsulu Indijoje Om Prakash Lohia. Premjeras pabrėžė, kad Indija – vienas iš svarbiausių Lietuvos partnerių vystant ekonominius ir prekybinius santykius  Pietų Azijos regione.

Pasak A. Kubiliaus, aktyvi Lietuvos ambasados veikla Delyje, pradėtos išduoti Šengeno šalių ir nacionalinės Lietuvos vizos žymiai palengvino Indijos piliečių keliones į Lietuvą. Tai turėtų prisidėti ir prie dvišalių ekonominių santykių stiprinimo – vis daugiau Indijos verslininkų rodo susidomėjimą verslo galimybėmis Lietuvoje.

„Esate laukiami ir gerbiami Lietuvos verslo padangėje, mes suinteresuoti, kad Indijos investicijų apimtys tik didėtų ir mūsų šalį rinktųsi didžiosios jūsų kompanijos“, – sakė Premjeras A. Kubilius.

Jis ragina ir Lietuvos verslininkus aktyviau pristatyti  lietuviškus  produktus ir paslaugas didžiulėje Indijos rinkoje.

Lietuvos garbės konsulas Mumbajuje Om Prakash Lohia  pabrėžė, jog Indijos investuotojai teigiamai vertina verslo aplinką, infrastruktūrą Lietuvoje, ir ateityje dvišaliai santykiai turėtų tik plėstis.

Kaip žinia,  O. P. Lohia šeima valdo kompaniją „Indorama Polymers Public Company limited“, kuri yra svarbi tarptautinėje dirbtinio pluošto rinkoje, taip pat valdo 12 proc. pasaulio plastikinės taros žaliavos rinkos ir yra antroji pagal dydį polietileno tereftalo (PET) granulių gamintoja pasaulyje. 2007 m. Klaipėdos LEZ įkurtas filialas „Orion Global PET“. Kompanija į gamyklą Lietuvoje investavo virš 80 mln. eurų (apie 280 mln. Lt). Tai didžiausia pietryčių Azijos kapitalo investicija Lietuvoje.


Šiame straipsnyje: Indijainvesticijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių