Indėlių palūkanos kitąmet nebus apmokestinamos (atnaujinta)

Valdančiajai koalicijai apsisprendus nuo 2012 metų pradžios neapmokestinti indėlių palūkanų, trūkstamą sumą 2012 metų biudžete numatoma gauti, valstybės įmones įpareigojus sumokėti 50 mln. litų daugiau nei numatyta anksčiau dividendų.

„Aptarėme ir patvirtinome protokolinį sprendimą, kur Susisiekimo ir Energetikos ministerijų kuravimo srityje esančios įmonės sutelks dar papildomus 50 mln. litų“, - po Vyriausybės pasitarimo pirmadienį žurnalistams patvirtino premjeras Andrius Kubilius.

Naujos atominės elektrinės Lietuvoje statybos projekto parengiamuosius darbus atliekanti Visagino atominė elektrinė valstybei kitais metais turės išmokėti 275 mln. litų dividendų, o Susisiekimo ministerijai pavaldžios įmonės - apie 148 mln. litų. Spalio mėnesį buvo numatyta, kad VAE 2012 metais sumokės 250 mln. litų, „Lietuvos geležinkeliai“ - 120 mln. litų, kitos Susisiekimo ministerijos įmonės - dar 3,3 mln. litų.

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis BNS sakė, kad dabar nutarta, jog abi ministerijos prisidės po 25 mln. litų, tačiau iš kur konkrečiai lėšų paims Susisiekimo ministerija, nenurodyta. Jis teigė kol kas negalintis pasakyti papildomų dividendų šaltinio.

„Vyriausybė, teikdama išvadas, dėl kitų metų valstybės biudžeto, palūkanų apmokestinimo nemato kaip papildomų pajamų šaltinio, ir konstatuoja, kad 50 mln. litų, kurių buvo tikėtasi, apmokestinus palūkanas, jų net nebėra įtraukta į galimas papildomas valstybės biudžeto pajamas. Vietoj to siūloma padidinti įmonių dividendų įmokėjimo planą 50 mln. litų, papildomai nurodant, kad būtent energetikos ir transporto sektoriaus įmonės turėtų 50 mln. litų daugiau sumokėti dividendais į kitų metų biudžetą“, - pirmadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė E.Masiulis.

Vyriausybė pasitarime pirmadienį priėmė protokolinį sprendimą, kuriuo įgaliojo energetikos ir susisiekimo ministrus balsuoti įmonių akcininkų susirinkimuose už tokius dividendus, jei būtų pakankamai paskirstytinojo pelno.

Anksčiau skelbta, kad kitąmet iš valstybės valdomų įmonių tikimasi gauti 539,3 mln. litų dividendų, iš kurių 112 mln. litų, tikimasi, bus valstybės įmonių dividendai, iš jų daugiausia - 52 mln. litų - tikimasi gauti iš Klaipėdos jūrų uosto, likusius - iš urėdijų bei kitų valstybės įmonių.

„Klaipėdos nafta“ įpareigota išmokėti 50 mln. litų dividendų.

Bendrovės nuo kitų metų kovo 1-osios dividendus galės mokėti kelis kartus per metus, tai numato gruodį Seimo priimtos Akcinių bendrovių įstatymo pataisos.
Visagino atominei elektrinei priklauso pagrindinės šalies elektros energetikos bendrovės: ji valdo 96,13 proc. „Lietuvos energija“, 97,50 proc. „Litgrid“, 82,63 proc. „Lesto“ akcijų.

„Lietuvos geležinkeliai“ šiemet už 2010 metus išmokėjo daugiau kaip 50 mln. litų dividendų valstybei.


Šiame straipsnyje: mokesčiaibiudžetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

stebetoja

stebetoja portretas
matyt ponas ministre daug ju turi,kad jau taip gini norimus ivesti mokescius.patikrinkit vmi sita minitra.jis cia ko daug sneka pries visus padorius istatymus

Kęstas

Kęstas portretas
Stambūs verslininkai nori visuotinio nekilnojamo turto mokesčio Verslą atstovaujančios organizacijos nuomone, nekilnojamojo turto mokestis galėtų reikšmingai prisidėti prie biudžeto, tačiau reikėtų svarstyti apie jo visuotiniškumą. Lietuvos verslo konfederacija yra už papildomą pensininkų apmokestinimą. Pensininkai turi brangaus nekilnojamo turto, bet neišnaudoja jo komerciškai, nes ten gyvena. Netvarka. Pensininkai turi gyventi patvoriuose, nes balsuoja už stambiųjų verslininkų statytinius kubilinius. Tai parodo pensininkų žioplumą. Mūsų rojuje kiekvienas žioplys privalo baigti dienas po sniegu.

Ro Matelis

Ro Matelis portretas
O ar retai tenka girdėti kvailių sapaliojimus, kad viską reikia privatizuoti. Jei dabar ir geležinkeliai būtų privatūs, manote savininkas sutiktų dengti 50 milijonų? Ne. Tai puikus įrodymas, kad valstybė turi išlaikyti valstybines įmones.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių