Importuotų prekių kainos išaugo labiau nei eksportuotų

2010 m. gruodžio mėnesį, palyginti su lapkričio mėnesiu, eksportuotų prekių kainos padidėjo 3,2 procento, o importuotų prekių – 4,2 procento.

Kaip pranešė Statistikos departamentas, 2010 m. gruodžio mėnesį, palyginti su lapkričio mėn., eksportuotų prekių kainų pokytį lėmė 3,1 procento padidėjusios pagamintų pramonės produktų kainos.

Iš pagamintų pramonės produktų didžiausią įtaką turėjo 8,1 procento padidėjusios rafinuotų naftos produktų, 4,7 – chemikalų ir chemijos pramonės gaminių, 1,9 – variklinių transporto priemonių, priekabų ir puspriekabių bei 1 procentu sumažėjusios niekur kitur nepriskirtų mašinų ir įrangos, 1,9 procento – metalo gaminių, išskyrus mašinas ir įrenginius, 6,5 – odos ir odos dirbinių kainos. Taip pat bendrajam kainų pokyčiui įtakos turėjo 6,1 procento padidėjusios žemės ūkio produktų, 11,3 – žalios naftos bei 4,4 procento sumažėjusios atliekų surinkimo, tvarkymo ir šalinimo, medžiagų atgavimo produkcijos kainos.

Didžiausią įtaką bendra­jam importuotų prekių kainų pokyčiui turėjo 10,7 procento pabrangusi žalia nafta ir gamtinės dujos. Iš pagamintų pramonės produktų įtakos turėjo 2,7 procento padidėjusios chemikalų ir chemijos pramonės gaminių, 1,7 – maisto produktų, 5 procentais – rafinuotų naftos produktų bei 0,5 procento sumažėjusios pagrindinių metalų, 0,6 – tekstilės gaminių, 0,9 – kitų transporto priemonių ir įrangos, 0,8 – gėrimų kainos.


Šiame straipsnyje: eksportasimportaskainos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių