Įmonių grupė „City Service“ pertvarko verslą

Koncerno Icor„ valdomos didžiausios Baltijos šalyse nekilnojamojo turto priežiūros įmonių grupės “City Service„laukia struktūriniai pokyčiai. Tai naujienų portalui vz.lt patvirtino “City Service„ generalinis direktorius Žilvinas Lapinskas. Pasak jo, pokyčiai iš dalies susiję ir su tuo, kad “City Service" ieško naujų savininkų.

„Efektyviname ir optimizuojame veiklą. “City Service„ liks tik kontroliuojančiąja bendrove, o visos veiklos ir sutartys bus perkeltos į naują bendrovę, kurioje valdysime 100 proc. akcijų. Dėl jos pavadinimo spręsime kitą savaitę“, - sakė jis.

Pasak vz.lt, „City Service“ liks tik investicine-kontroliuojančiąja bendrove, o visos kitos veiklos, tarkime, pastatų administravimas, bus perkeltos į naujai sukurtą bendrovę. Apie būsimus pokyčius jau informuoti įmonės darbuotojai.
Investuotojo įmonei „City Service“ ieškoma nuo šių metų gegužės, o įmonės finansinis patarėjas - bankas „Swedbank“. Spalį Ž.Lapinskas BNS teigė tikintis, kad pavyks parduoti įmonę strateginiam investuotojui ir nereikės jos skaidyti dėl pasikeitusių įstatymų.

Pasak spaudos, „City Service“ akcijų paketą „Icor“ galėtų parduoti maždaug už 200 mln. litų.

Spalį įsigaliojus Šilumos ūkio įstatymo pataisoms, kuriomis atskiriama šilumos tiekimo ir priežiūros veikla, „City Service“ nuo kitų metų liepos 1 dienos nebegalės būti įmonių grupės „Icor“ sudėtyje. Pataisomis uždrausta šilumos tiekėjams prižiūrėti ir šilumos punktus. Taip atveriamas kelias išskaidyti monopolijas šilumos ūkyje, pirmiausia Vilniuje, kur šias veiklas kontroliuoja Prancūzijos koncerno „Dalkia“ valdoma „Vilniaus energija“ ir su ja netiesiogiai susijęs privatus koncernas „Icor“.
Šiuo metu „Vilniaus energijai“ priklauso apie 90 proc. šilumos punktų sostinės daugiabučiuose namuose, kurių dalį prižiūri „ City Service“.

Šių metų birželio pabaigoje koncernas „Icor“ valdė 63,39 proc. „ City Service“ akcijų, 10,02 proc. įmonės įstatinio kapitalo priklausė Švedijos bendrovei „East Capital Asset Mangament“, 5,2 proc. - Didžiojoje Britanijoje registruotai valdymo įmonei „Genesis Asset Managers“.

„City Service“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq Omx“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.


Šiame straipsnyje: City service

NAUJAUSI KOMENTARAI

JOO

JOO portretas
Pakeis pavadinima ir tiek, kiek tu Š bekeistum kitkuo nepakeisi :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių