Įkūręs dvi naujas bendroves „Narbutas ir ko“ savininkas planuoja beveik 20 mln. litų apyvartą

Įkūręs dvi naujas įmones bankrutuojančios baldų pramonės bendrovės "Narbutas ir ko" savininkas šiemet planuoja beveik 20 mln. litų apyvartą.

"Minimalius siekius, išlaikyti bent tai, ką turime - įgyvendinti pavyko. Šiemet įmonė planuoja 18-19 mln. litų apyvartą, jau dabar apie 80 proc. gaminių eksportuojame", - interviu "Verslo žinioms" sakė Petras Narbutas.

Pasak jo, "maksimali" programa - pasiekti ankstesnius "Narbuto ir ko" gamybos ir pardavimų tempus.

"Geriausiais laikais - 2007 metais - "Narbuto ir ko" apyvarta buvo 93 mln. litų. Bet drįstu prognozuoti, jog tai nutiks po 3-4 metų", - kalbėjo P.Narbutas.

Kai "Narbutas ir ko" buvo iškelta bankroto byla, anot jo, pradėta bendradarbiauti su įmone "Abu partneriai".

"Šiuo metu esu šios bendrovės akcininkas, man priklauso visas akcijų paketas. Neseniai, liepą, įkūriau dar vieną įmonę - "Narbutas", ji užsiims vien tik pardavimais Lietuvoje. Mano, kaip akcininko, uždavinys - formuoti komandą ir leisti jai dirbti", - sakė P.Narbutas.

Viena baldų pramonės lyderių "Narbutas ir ko" sunkmečio neatlaikė pernai.

"Taip, tenka pripažinti, kad tąsyk prieš bankrotą mes buvome ne tik smagiai įsivažiavę, bet lėkėme per smarkiai. Suprastėjus sąlygoms, nebesuvaldėme padėties ir staigiame posūkyje išlėkėme į griovį", - kalbėjo verslininkas.

Pasak jo, šiuo metu dirbama toje pačioje gamykloje - ji buvo išpirkta, kai dviejuose banko aukcionuose neatsirado nė vieno pirkėjo. Aukcione įsigytas ir prekės ženklas "Narbutas ir ko".

"Jį įsigijome viešajame aukcione už pradinę kainą - 93 tūkst. litų, nes daugiau norinčiųjų nebuvo. Beje, manau, kad šitas prekės ženklas jau atgyveno, paseno, jis sukurtas prieš 19 metų, taigi mielas, bet... Buvo puiki proga pakeisti jį į naują, šiuolaikišką. Tai ir padarėme", - sakė P.Narbutas.


Šiame straipsnyje: narbutas ir koPetras Narbutas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių