Ieškant darbo koją dažnai pakiša rusų kalbos nemokėjimas

Grįžti į straipsnį

Totis

Totis portretas
Tokiam kaveckui ir panašiems pasažams būtina priminti Valstybinės kalbos įstatymą, papildomai paskiriant gerą baudą. O ar rusų turistus Prancūzijoje, Anglijoje, Čekijoje, Estijoje, Švedijoje, kitur kas nors aptarnauja rusų kalba? Aišku, kad ne - arba moki bent elementarius angų kalbos žodžius, sakinius ar ne, nuo to ir priklauso tokio turisto aptarnavimo sklandumas. Tokiais kaveckais reikia susidomėti labai rimtai.

to Tomas

to Tomas portretas
Esi netolerantiškas kaimetis

Rusofobui

Rusofobui portretas
To Totis, Tu busu nustebintas, bet taip, rusu kalba aptarnajama labai daug kur. Ir tavo minetose vastybese.

jo

jo portretas
kam kvailystes rasineti tik ka reikejo visai lietuvai angliskai kalbanciu siemet rusiskai o kitais metais kinietiskai.as kai nueinu i kavine uzsieni niekas nekalba su manim nei lietuviskai nei rusiskai.

Genys

Genys portretas
Vėl propogandinis straipsnis. Jau greičiau rumunų kalba reikalinga, nei rusų hieroglifai. Mokinkitės anglų, vokiečių, kiniečių kalbas, jos bent turi perspektyvą.

pritariu

pritariu portretas
kai kuriems komentatoriams. Tegu ruskiai išmoksta kelis žodžius lietuviškai, dar to betrūko, kad mes pradėtume mokytis tos jų baisios abecėlės-kirilicos. Jei tiems verslininkams taip labai rūpi ruskiai, tegu patys mokosi ir dirba vien tik jiems. Mūsų jaunimas puikiai šneka angliškai, tai kodėl ruskiai to negali išmokti? Ne paslaptis, kad Lietuvoje nuo pat karo pabaigos užsilikę ruskiai nepralemena nė žodžio lietuviškai. Tyčia, užsispyrę, kaip ožiai, o dar verkia, kad jie tautinė -mažuma. Būtų gerai, kad tokios mažumos mūsuose apskritai nebūtų. važiuoja į Lietuvą, tai tegu ir mokosi lietuviškai. Reikalauti kalbėti rusiškai yra nusikaltimas, tai turi įsidėmėti tie piniguočiai verslininkai.

aga

aga portretas
"Šansų gyventi sočiau – po truputį daugėja." tai klausimas kur daugeja?ir kokiu darbu ? vienkartiniu? be jokios ateities ir perspektyvos?uzminimuma? nu aciu aciu uz pasiulymus.mieli siulytojai gal jus patys atsistokit ant minimumo ir pasiziurekit ar jums noras kils po menesio toliau progresuoti su minimumu ar ne. Be to siulomu darbu scenarijus toks: atsiuskite savo gyvenimo aprasyma,jei jus isrinks is 50 kandidatu jums paskambins..Zodziu daina gaunasi ... Kitas etapas buna toks :Taip jus mums tinkate ,gaila dabar nera valdzios,palikite savotel.numeri su jumis susisieks....ilgai laukus dar palauk grisiu is tiesu,nemune ledai isplauks... vel daina... Sekantis kiek linksmesnis susipazinimas su aplinka toks: uzeini i kabineta ant kurioduru ,lentele -vadovas (ar panasiai) sedi kresle nepatenkintas senyvo amziaus (klimaksinis) diedukas su isaugtu kostiumu,susiraukes,piktas kad trukdai jo laika,nes jis negali paziuret per interneta i jaunu mergaiciu papukus,staiga pakelia savo sunkius kauliniais remeliais akinius po kuriais slepesi raudonos akys nuo ziurejimo i objektus,ir savo seiletom lupom sako,jus mums per senas mes ieskome jaunesniu?! Iskyla klausymas?tai negi jis zada su manim permiegot? net ne paklauses mano isdirbio ,darbo pasiekimu,sitaip apibudina is karto.. Ziauru kad sedi tokie bezdaliai ir uzima vietas jaunesniu perspektyvesniu su idejomis jaunu zmoniu personas.

laura

laura portretas
galiu pamineti dar viena dalyka,del kurio labai sunku susirasti netik sezonini bet ir pastovu darba....VAIKAI....o ypac jei augini juos viena,nekarta teko susidurti su sia problema,i darba tinku,bet kai darbdavys CV pamato kad turi vaiku,o ypac darzelinio amziaus,tai tu iskarto netinki...tai kaip motinoms auginancioms vaikus susirasti darba,....????

Rusas

Rusas portretas
Ko ieskote darbo rusyne?

aaa

aaa portretas
vaikai ne vienos kalbos ant peciu nesioti nereikia net uk rusu kalbos mokejimas privalumas dirban net policijoj ir kitose ypatyngai aptarnavimo sferoje beje kaip ir lenku kalbosmokejimas

norge

norge portretas
Nu tik LT ir gali taip rusus garbinti... Dauguma rusu kalba anliskai, o tie, kurie nekalba jau ju bedos... Tegu rankas vargina ar verteja samdosi... Aisku, kalba nepakenks, bet jei zmogus kalba angliskai ir turi kokios vokieciu kalbos pagrindus- tai nereiskia, kad jie blogesni...

RM

RM portretas
O gal pasauliui laikas padaryti bendrą kalbą-esperanto, o tai diskriminacija su tomis kalbomis per visus galus lenda.

ES

ES portretas
Apskritai, nuo kada rusų kalba tapo būtina, gauti bevertį darbą už minimumą ir dar mokintis kažkokios rusų kalbos, kad priimtų, nebejuokinkit.

to aaa

to aaa portretas
Paaiškinkit jūs tai lenkams, rusams. Lietuvaičiai ir taip daug kalbų moka, labiau perspektyvių be lenkų ir rusų.

mama

mama portretas
rusu kalba ne butina isidarbinant ,bet jai galesi susikalbet tai didelis pliusaso pasakimas kadMūsų jaunimas puikiai šneka angliškai, isvis juokingas,jaunimas kuris puikiai sneka vazioja kuo toliau,beje dabar daug zminiu tarp baltu negali susisnekiet tarpusavyje,rusu nemoka o anglu ar vokieciu nezino,tai apie40-50metu zmones

14am

14am portretas
pagrinde i musu ubagina vazioja rusai jie moka pinigus jie ir muzika uzsako,nepatiks kitais metais vazios i anglijas o darbo visai nebus

LITOVCAS

LITOVCAS portretas
O kaip jus susikalbetume pavyzdžiui su latviais,estais ir t.t.? Gal angliškai? :)))

as

as portretas
nebukit juokingi,rusu kalbos mokiejimo reikalaja ne rusai o jusu darbdaviai,o poilsiautojams giliai po barabanu,Jurmala netoli

to litovsas

to litovsas portretas
Aš ir bendrauju su estais ir latviais angliškai. Aišku, su tikrais latviais ir estais, nes jų imigrantai iš rusijos nė bum bum normalia kalba.

apatiniam

apatiniam portretas
gal ju emigrantai?ir kokios normalios,jai jus bendraujat angliskai o jie zino vokieciu kalba tai jau nenormalu?

Students

Students portretas
Nuo kada pardavejams, dazytojams, misko ir gamyklu darbininkams reikia rusu kalbos??? O jeigu taip, tada privaletu isikist KALBOS INSPEKCIJA ir tokiems darbdaviams duot per kelnes!! Lietuva - lietuviams! Ir visi eiliniai paprasti darbai tik mokantiems lietuviu! Na o anglu, rusu ar kinu reikalinga tik ten, kur yra specifiniai darbai, suristi su tomis salimis. O kiek tokiu specifiniu darbuotoju dabar reikia Lietuvoje? Gal triju - keturiu.:))) Vnz manau,kad cia uzsakytas straipsnis, rusai darosi sau reklama. Na kaip jau cia Lietuvoje be okupantu kalbos! Cha cha cha! Dejau as ant rusu kalbos skersa, laisvai kalbu anglu, vokieciu ir prancuzu ir nemanau,kad man dar reiketu isgimeliu kacapu kalbos. Niekad neiciau dirbt i tokia imone kur reikia kacapu kalbos. Niekad nesimokiau ir nesimokysiu nei kacapu nei muslimu kalbu. As mokausi tik zmoniu kalbas.

aha

aha portretas
ko jus cia taip pesates.atejo tas laikas kai uzaugo karta kuri nesimoke rusu.as pats norejau rusu kalba mokintis bet mokykloje nebuvo galimybiu.nesenai buvo iskovota nepriklausomybe ir visi pries rusus buvo.bet kalbos toks dalykas kuo daugiau moki tuo tau paciam geriau.ka padarysi valdzia pasistenge kad tokia karta isaugtu.asmeniskai as pats savarankiskai ismokau rusu kalba nes man ji ne karta padejo.

to 17

to 17 portretas
Pirma - man nera reikalo kalbet su latviais ir estais. Neturiu su jais jokiu reikalu. Antra - visi latviai ir estai kalba anglu kalba, lygiai kaip ir lietuviai. Na nekalba pensininkai ir bomzai, bet vargu ar begsiu ju Latvijoj ieskot.:) Visi europieciai, jei nera daunai ir nevykeliai - kalba anglu kalba. O kai kurie dar plius pora kalbu moka. Rusu i ta skaiciu neieina. Kiek kur buvau uzsienyje, su rusu kalba niekur nenueisi, jos niekur niekas nemoka, nekalba, tai lyg mirusi kazkokios uzdaros genties kalba.

kam dirbti lietuvoje

kam dirbti lietuvoje portretas
uz 1000 lt. ,jei geriau dirbti uzsienyje uz 1000 svaru ir daugiau. O dar tuo labiau, kad uzsienyje kainos mazesnes ,nei musu stebuklu ir absurdisku kainu salyje...

rusu labai reikalinga kalba

rusu labai reikalinga kalba portretas
ir labai daug kur galima susisneketi rusiskai, kuo daugiau kalbu bagazo, tuo geriau

KK

KK portretas
To tipa students.....: tu net savo kalba negali teisingai rasyt.....o laisvai kalbi kitom....bredas!

TO23

TO23 portretas
Čia mes kalbome apie Lietuva,kai atvažiuoja svečiai iš buvusiojo TSRS,štai kada padeda rusu kalba.

TO21

TO21 portretas
Tokie maurai kaip tu tik ir moka ''KUN SAKA'', ''MUN SAKA''.

arvys

arvys portretas
kazkoks nesamoningas propogandinis straipsnis,niekam cia nereikia tos ruskiu kalbos.vat anglu yra kita kalba,ta kalba susikalbesi su visais pasaulije,o ruskiu turistai irgi gali siek tiek ismokti anglisku zodeliu ir bus viskas ciki. straipsniu norima paskatinti jaunima mokytis tos slykscios kalbos .bet nemanau,kad tai paveiks ,jaunimas puikiai supranta dabartines tendencija ,o jos tikrai ne ruskiu naudai...

litovcui

litovcui portretas
ŠARIKOVAS tu esi - burliokas netašytas ir kolchznikas su praplautom ruskoje radio ir ntv tv snegenimis, nors atrodo, kad jų ir neturi...

superlietuvis

superlietuvis portretas
niekad nepamirsiu kaip pries 10 metu anglijos laukuose studentas budamas variau 3 menesius. Atsiveziau kiseneje 28 tukstancius litu. Pries 10 metu tai milijonierius buvau :)))))

ausys kyso

ausys kyso portretas
"Kauno Dienos" savininkas Romanov, tai ar supratot kas dave nurodyma parasyti butent toki straipsni?

TO30

TO30 portretas
Jus buvote, esate ir liksite vasalais.

jojo

jojo  portretas
o tai kur dalija padavejams po 1000 litu ir dar arbatpinigiai mazdaug tiek pat lekiu is karto nes pav. Cili picoj Akropoly 350-400lt alga ir mazdaug tiek pat arbatpinigiu per menesi.

Galerijos

Daugiau straipsnių