Ieškant darbo gali padėti ir kredito reitingas

Darbo ieškantys Lietuvos gyventojai nuo šiol kartu su gyvenimo aprašymu bei motyvaciniu laišku darbdaviams galės pateikti ir jų patikimumą atskleidžiančią informaciją – asmeninį kredito reitingą. Tokią galimybę suteikia kreditų biuro „Creditinfo“ ir internetinės personalo atrankos kompanijos „CV-Online“ bendras projektas.

„Pasikeitus situacijai Lietuvos darbo rinkoje, darbdaviai didesnį dėmesį skiria ne tik pretendentų į konkrečią poziciją profesiniams įgūdžiams, bet ir asmeninėms savybėms, o tarp jų – ir asmens gebėjimui laiku įvykdyti prisiimtus įsipareigojimus. Kita vertus, papildomos informacijos – asmeninio kredito reitingo – pateikimas sustiprins pasitikėjimą kandidatu, nes potencialus darbdavys turėtų teigiamai įvertinti būsimo darbuotojo atvirumą“, – teigia kreditų biuro „Creditinfo“ generalinis direktorius Andrius Bogdanovičius.

Pasak personalo atrankos kompanijos „CV-Online“ marketingo vadovės Ritos Karavaitienės, tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje jau tapo įprasta praktika, kad darbdaviai, ieškodami darbuotojų į atsakingas pozicijas, pageidauja papildomų duomenų apie kandidatus, tačiau tai daro tik gavę išankstinį pretendentų sutikimą.

„Pavyzdžiui, tyrimai rodo, kad JAV iki 40 proc. gyvenimo aprašymų yra pateikta iškraipyta ar neteisinga informacija. Tad kai darbo ieškantis žmogus kartu su gyvenimo aprašymu ir motyvaciniu laišku savanoriškai pateikia papildomų asmeninių duomenų, tai gali padėti darbdaviui greičiau priimti sprendimą. Darbdaviams šie duomenys ypač svarbūs, kai darbui įmonėje ieškomi asmenys, prisiimantys finansinę ar kitokią materialinę atsakomybę. Nepriklausomai nuo įmonės dydžio ar veiklos pobūdžio, savininkai ir vadovai nori į darbą priimti tik patikimus ir pasitikėjimo vertus darbuotojus. Vien žodinio kandidato patikinimo, kad moka tinkamai elgtis su pinigais, nepakanka“, – sako R. Karavaitienė.

Lietuvos gyventojai ieškantys darbo ir nusprendę prie savo gyvenimo aprašymo pridėti kredito reitingo ataskaitą, tai gali padaryti internetu sistemoje „Mano Creditinfo“. Šioje sistemoje pateikiamas gyventojų kredito reitingas yra statistinis patikimumo laiku įvykdyti prisiimtus įsipareigojimus įvertinimas. Pasirinkęs vieną iš trijų siūlomų kredito reitingo ataskaitų variantų, asmuo gali šiuos duomenis pridėti prie savo gyvenimo aprašymo, patalpinto „CV-Online“ portale.

Vadovaujantis Lietuvos teisės aktų reikalavimais ir siekiant apsaugoti asmenų privatumą, galimam darbdaviui pateikiamoje kredito reitingo ataskaitoje nebus teikiami kai kurie asmens duomenys (pvz., asmens kodas).

„Kiekvienas kandidatas, pretenduojantis į konkrečią darbo vietą, sprendžia, kokią informaciją jam aktualiausia nurodyti savo gyvenimo aprašyme. Tad nuo šiol ieškantys darbo gyventojai galės pasirinkti, ar savo CV papildyti kredito reitingo ataskaita ir kokios apimties ji turėtų būti“, – sako A. Bogdanovičius.


Šiame straipsnyje: darbaskreditas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių