I.Degutienė: „Snoro“ veiklos tyrimas Seime gali pakenkti Lietuvai

Seimo pirmininkė Irena Degutienė pareiškė, kad politikų įsikišimas į bankrutuojančio banko „Snoras“ veiklos tyrimą gali pakenkti Lietuvai. Ji ragina politikus „nepersūdyti“.

„Kreditoriai kai kurie jau gąsdina, kad jie paduos į teismą. Čia, Lietuvoje, bet jeigu jie paduotų į Strasbūro teismą, ir būtų politikų įsikišimas, tai būtų komentuojama, kad tai politizuotas aktas ir Lietuva iš karto praloštų tą bylą. Jau mes turime ne vieną atvejį, kai tik į kokį ikiteisminį tyrimą ar kitą procesą įsikiša politikai, visada pralošiame tas bylas“, - interviu Žinių radijui trečiadienį sakė I.Degutienė.

Anot jos, Seimo komisijos sudarymas būtų daugiau politinė akcija, jai dirbant būtų daug politikavimo, kuris pavojingas bankų sistemai: „Iš tokios komisijos gali būti daugiau žalos nei naudos“.

„Jokia laikina komisija neatnešė jokios apčiuopiamos naudos. Tai daugiau politinė akcija. Dabar yra rinkimų metai ir tikrai labai bijau, kad prisidengus šia komisija bus daug politikavimo. Tai būtų labai pavojinga tokiai sferai, kaip bankai, nes mes visi puikiai žinome posakį, kad banką galima užmušti ir laikraščiu. Taigi, turiu ir aš nuogąstavimų (...). Abejoju, ar komisija ką nors papildomai daugiau gali išsiaiškinti“, - kalbėjo Seimo vadovė.

Anot jos, prokurorai pradėjo tyrimą dėl galimai nusikalstamų veiksmų valdant „Snorą“.

„Prokuratūroje pradėtas tyrimas dėl galimai nusikalstamų veiksmų valdant banką “Snoras„ - dėl jo priežiūros, kokia buvo Lietuvos banko įtaka. Kitas dalykas, ir pats Lietuvos bankas atlieka savo vidinį auditą, jau atleido kelis esminius pareigūnus. Tai iš tikrųjų kyla pagrįstas klausimas, ką gali išsiaiškinti politikai, kai jau tą darbą daro teisėsaugos institucijos“, - sakė Seimo vadovė.
Seimas šią savaitę dar kartą bandys sudaryti parlamentinę komisiją, kuri aiškintųsi komercinių bankų priežiūros efektyvumą ir padėtį bankrutuojančiame banke „Snoras“. Galimo proceso politizavimo neatmeta ir Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

Seimas antradienį po pateikimo tik vieno balso persvara pritarė opozicijos nutarimo projektui, siūlančiam Seimui imtis „Snoro“ bankroto aplinkybių tyrimo ir analizės, kodėl banko veiklos administravimui ir konsultantų paslaugoms skirta beveik 80 mln. litų. Dėl komisijos nutarimo priėmimo Seimas balsuos ketvirtadienį.

Bankroto byla nemažai turto iššvaisčiusiam ir nemokiam „Snoro“ bankui iškelta pernai gruodžio 7-ąją. Vyriausybė „Snorą“ nacionalizavo lapkričio 16-ąją.


Šiame straipsnyje: Snoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

RCZ

RCZ portretas
Utopija , eiline pinigu plovykla . Juk patirties tai turim .Wiljams (mazeikiu nafta) Ignalinos uzdarymas su visokiais konsultantai is rytu ir vakaru. Keletas skaiciu. Amerikos banko Lehman's Brothers bankroto administraotoriams sumoketa per 4 men 66 milijonai . O cia Europos kaimelije uz bankiuka 80 milijonu.

Koncervatoriai

Koncervatoriai portretas
Grybauskaite valstybes vardu ateme veikianti banka!! prisidenge kedofilais knisa prota! tyrima turi but!!!

baravykas

baravykas portretas
matosi kas jau issigando ir bandys nedaleisti jokio tyrimo,nes paaiskes kuriu pojitiku ar partiju kiseneje atsidure zmoniu pinigai.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių