I.Degutienė: neapkarpius pensijų ir kitų socialinių išmokų, jų mokėjimas gali strigti

Seime antradienį nepavykus susitarti dėl pensijų ir kitų socialinių išmokų mažinimo, Seimo Pirmininkė Irena Degutienė sako, kad jei to neišeis padaryti ir trečiadienį, jau nuo sausio mėnesio gali pradėi strigti mokėjimai iš „Sodros“.

„Niekas nebagali duoti jokių garantijų, kad jau nuo sausio mėnesį bus išmokėtos pensijos, kitos išmokos. Puikiai žinome, kokia yra šiandieninė situacija, koks „Sodros“ deficitas ir kokios yra galimybės tas socialines išmokas išmokėti“, - trečiadienį interviu Žinių radijui sakė I. Degutienė.

Anot jos, „natūralu“, jog nepritarus socialinių išmokų mažinimui keičiasi numatytas „Sodros“ biudžetas, kurio taip pat bus nebegalima priimti.

„Jeigu mes nepriimame sprendimų, nors ir labai nepopuliarių, natūralu, kad yra rizika. Niekas negali prognozuoti, kiek tos išmokos vėluos“, - teigė I. Degutienė.

Anot Seimo Pirmininkės, vakarykštis balsavimas taip pat parodė, kad valdančiojoje koalicijoje trūksta stabilumo. Taip esą yra dėl „Vienos Lietuvos“ frakcijos parlamentarų neapsisprendimo.

„Nors visada kalbantys aiškina, kad jie iš koalicijos niekur nėra išėję, bet tas blaškymasis ir parodė vakar, kad jie nėra apsisprendę, ar jie yra koalicijos partneriai, ar iš tikrųjų jau norėtų nebebūti šitoje koalicijoje“, - teigė I. Degutienė.


Šiame straipsnyje: pensijossocialinės išmokos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių