I.Degutienė Japonijoje gyrė Lietuvos gamintojus

Seimo pirmininkė Irena Degutienė sekmadienį Japonijoje apsilankė „Nišidžin“ tekstilės pramonės asociacijoje ir kalbėjo apie Lietuvos tekstilės pramonės produkciją, kuri galėtų dominti japonų pirkėjus.

„Jau ir šiandien Lietuva užima ketvirtą vietą pagal lino audinių importą į Japoniją. Tai liudija, kad Lietuva tikrai turi ką pasiūlyti Japonijai. Esu tikra, kad lino ir namų tekstilės gaminių srityje galime pasiekti ir dar geresnių rezultatų, kurie neštų naudą Lietuvos verslui, o kartu ir tekstilės pramonėje dirbantiems žmonėms“, - sakė I. Degutienė.

Japonijos tekstilės pramonės asociacijos atstovai Seimo pirmininkę taip pat supažindino su tradicine japoniškos tekstilės technologija ir istorija.

I.Degutienė pažymėjo, kad tekstilės pramonė – tik viena iš sričių, kuriose Lietuvos gamintojai gali tikėtis sėkmės Japonijos rinkoje. Susitikimo metu buvo kalbėta apie lazerių technologijas, baldų ir maisto gaminius.

Seimo pirmininkės teigimu, Lietuva jau dabar užima 7-ą vietą pagal lazerių importą į Japoniją, kur lietuviški lazeriai plačiai naudojami optikos ir medicinos prietaisų gamyboje. Lietuviškus lazerius perka ir gerai žinomos Japonijos mokslinės laboratorijos, institutai ir stambių bendrovių tyrimų centrai, tokie kaip Japonijos branduolinių tyrimų centras, „Mitsubishi“ tyrimų centras, „Hitachi“ tyrimų centras.

„Bendradarbiavimas su Japonija lazerių pramonėje – tai tikra Lietuvos verslo sėkmės istorija. Privalome ją tęsti“ , - sakė I. Degutienė.

Japonija yra viena didžiausių baldų ir konditerijos gaminių rinkų pasaulyje. Pristatydama Lietuvos baldų pramonės galimybes, Seimo pirmininkė atkreipė Japonijos verslininkų dėmesį, kad mūsų šalies gamintojai gali pasiūlyti ir nedidelėmis partijomis gaminamus baldus, skirtingas jų serijas ir apdailą, pritaikyti juos itin mažiems japonų būstams.

Politikė atkreipė dėmesį, kad ir lietuvių gaminami konditerijos gaminiai yra labai kokybiški, mėgstami.

„Šiuo metu net apie 40 procentų visos Japonijos konditerijos rinkos užima šokolado sektorius, o Lietuva gamina tikrai gerus ir skanius šokolado gaminius. Taip pat galima galvoti ir apie gaiviųjų gėrimų, įvairių pusgaminių eksporto perspektyvas“, - sakė I. Degutienė.

Rytoj oficialų darbo vizitą Japonijoje baigianti Seimo Pirmininkė I. Degutienė, vicepirmininkai A. Čaplikas ir V. Baltraitienė grįš į Vilnių vėlyvą pirmadienio vakarą.


Šiame straipsnyje: Irena Degutienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
I.Degutienė: Lietuva tikrai turi ką pasiūlyti Japonijai. Turi gaivų vandenį, švarią žemę, tyrą orą. Imkite, japonai, ir terškite, kaip Fukušimoje darote. Mums nebemiela gimtinė, siekiame sunaikinti vardan provincialiai suprantamos didžiosios politikos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių