I.Degutienė dėl A.Butkevičiaus teiginių kreipėsi į prokuratūrą

Seimo pirmininkė Irena Degutienė penktadienį kreipėsi į generalinį prokurorą Darių Valį dėl Seimo nario socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus teiginių.

Pranešama, kad I.Degutienei užkliuvo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūno žodžiai, kad po banko „Snoras“ „bankroto bylos iškėlimo kai kurie asmenys savo turėtu indėliu, didesniu kaip 350 tūkst. litų, tai yra, daugiau kaip 600 tūkst. litų, padengė paskolą“, ir kad tai susiję su vienu iš valdančiosios daugumos atstovų giminaičių.

„Seimo pirmininkė mano, kad jei toks kol kas niekuo nepagrįstas A.Butkevičiaus pranešimas būtų tiesa, jis turėtų nusikaltimo požymių, kompromituotų banko “Snoras„ bankroto administratorių, o tuo pačiu ir visą bankroto procedūrą, kuri susijusi su rimtomis tarptautinėmis bylomis, todėl prašo per įmanomai trumpiausią terminą ištirti A.Butkevičiaus turimos informacijos pagrįstumą“, - rašoma pranešime.

I.Degutienė taip pat prašo generalinio prokuroro ištirti, kodėl A.Butkevičius apie galimai padarytą rimtą nusikaltimą iškart nepranešė teisėsaugos įstaigoms ir ar jo veiksmuose nėra dėl nusikaltimo - nusikaltimo ar nusikaltimą padariusio asmens slėpimo - požymių.

Taip pat parlamento vadovė prašo teisėsaugininkų ištirti, ar A.Butkevičiaus ir jam informaciją (ar dezinformaciją) suteikusių asmenų veiksmuose nėra melagingas skundo ar šmeižto, kaip nusikaltimų, požymių.

„Seimo pirmininkė griežtai neigia žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, neva neteisėta užskaita bankrutuojančiame Snoro banke yra atlikta jos sūnui ir pabrėžia, kad bet kokias užskaitas gali atlikti tik laikinasis administratorius, todėl akivaizdu, kad ši informacija ar dezinformacija yra nukreipta prieš laikinąjį administratorių ir visą “Snoro„ banko nacionalizavimo procedūrą, bandant įteigti, kad įtakojant svarbiems politikams ji atlikta veikiant neteisėtai“, - tikinama pranešime.

„Būtent tokios gynybinės taktikos laikosi buvę banko “Snoras„ savininkai Vladimiras Antonovas ir Raimondas Baranauskas, todėl toks Seimo nario A.Butkevičiaus ir jo kolegų veikimas viešoje erdvėje stebėtinai sutampa“, - cituojama I.Degutienė.

Pasak Seimo pirmininkės, A.Butkevičius privalėjo iš karto kreiptis į Generalinę prokuratūrą.
„Tačiau A.Butkevičius nesikreipė į prokuratūrą, o naudodamasis savo turima informacija ar dezinformacija, užuominomis per žurnalistus pradėjo šantažuoti valdančiąją daugumą, siekdamas žūtbūt sudaryti Seimo laikinąją komisiją, kuri, teisininkų nuomone, būtų paranki buvusiems “Snoro„ savininkams, siekiantiems kuo ilgiau nebūti perduotiems Lietuvai“, - teigia parlamento vadovė.

Ketvirtadienį banko „Snoras“ bankroto administratorius paneigė tai, jog bankas atliko kai kurių klientų turėto didesnio nei 345 tūkst. litų indėlio ir paskolas užskaitas.
„Per laikinojo administratoriaus laikotarpį ir nuo bankroto nutarties įsiteisėjimo nei aš, nei laikinasis administratorius netvirtinome jokio indėlio ir paskolos užskaitymo nurodymo“, - pranešime spaudai teigė bankroto administratorius bendrovės „Zolfo Cooper Europe“ vyriausiasis partneris Neilas Cooperis.

Paskolas turėjusių indėlininkų pinigai banke šiuo metu yra „įšaldyti“ - jie neatgavo valstybės kompensacijų, tačiau paskolų įmokas privalo mokėti.

Bankroto byla nemažai turto iššvaisčiusiam ir nemokiam „Snoro“ bankui iškelta pernai gruodžio 7-ąją. Vyriausybė „Snorą“ nacionalizavo lapkričio 16-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Auka

Auka portretas
KO pyksti p.Degutiene?Kodėl taip plėšosi konservatoriai,kad tik nebūtų sudaryta seimo komisija ,snoro žlugimui tirti,ir žmonės nesužinotų tiesos.Juk 100 protcentų kalti tie,kurie bankus prižiūrėjo gaudami daugiatūkstantine algas,bet nieko nematė.Jau po banko veiklos sustabdymo,trūkumai išaugo nuo1 iki 4 milijardų litų.Kaip tai suprasti? Konservatorių iniciatyva ,komisijos būdavo sudarinėjamos,dėl mažiausių smulkmenų.Dabar užsispyrė,kaip ožiai ir nė višvietos.Kyla klausimas,kam mokėti milijonus Lietuvos banko darbuotojams,jeigu jie nieko neprižiūri.Jau žlugo ketvirtas bankas,o "prižiūrėtojai"vis rėkia,kad viskas gerai.

CHA

CHA portretas
Geriau Butkevičius sutvarkytų savo socdemus Kaune, nei ieškotų nevietoje smegenų -:)))))

AUkai

AUkai portretas
Derėtų pasimokyti lietuvių kalbos ir sužinoti tikslius skaičius, nes ką išgirdo kažkur ta jau rašo kaip savo nuomonę.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių