IAE valdybos pirmininkė - ministro patarėja D. Rimašauskaitė

Uždaromos Ignalinos atominės elektrinės (IAE) valdybos pirmininke paskirta energetikos ministro Jaroslavo Neverovičiaus vyriausioji patarėja Daiva Rimašauskaitė.

Tai numatantį įsakymą pirmadienį pasirašė energetikos ministras, pranešė ministerija.

D. Rimašauskaitė, kuri ministrui nuo 2012 metų gruodžio 27 dienos pataria komunikacijos klausimais, valdybos pirmininko pareigose pakeitė buvusį energetikos viceministrą Arvydą Darulį. Be to, IAE valdybos nariu taip pat tapo naujasis IAE generalinis direktorius Darius Janulevičius - jis valdyboje pakeitė buvusį IAE vadovą Žilviną Jurkšų, kuris iš IAE generalinio direktoriaus pareigų buvo atleistas vasario pradžioje.

D. Rimašauskaitė nuo 2010 metų gegužės iki 2012 metų liepos buvo uždaromos IAE komunikacijos vadovė. Po to pusmetį ji dirbo Užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir viešųjų ryšių departamento direktoriaus pavaduotoja.

D. Rimašauskaitė Prahos Karolio universitete yra baigusi čekų kalbos ir literatūros studijas, o Vilniaus universitete - rusų kalbą ir literatūrą. 1994 metais ji padėjo dirbti Užsienio reikalų ministerijoje, yra dirbusi ambasadose Rusijoje ir Čekijoje.

Konkursą laimėjęs D. Janulevičius IAE pradėjo vadovauti pirmadienį. Iki šiol jis dirbo bankrutuojančios investicijų bendrovės „Hermis Capital“ (dabar - „Lime Investments“) direktoriumi.

IAE valdybos nariais šiuo metu dar dirba Energetikos ministerijos Ignalinos atominės elektrinės eksploatavimo nutraukimo skyriaus vedėjas Antanas Budraitis, to paties skyriaus vyriausioji specialistė Patricija Ceiko ir Energetikos ministerijos Teisės skyriaus vedėjo pavaduotoja Agnė Kairytė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Balys

Balys portretas
Man labai graži ta čekų kalba, ir rusų kalba irgi nebloga. O grožinę literatūrą dievinu. Bet kam reikia panelei užkrauti tokį prozaišką dalyką, kaip branduolinio kuro atliekų procesingas. Na dėl p. Neverovičiaus suprantu, jis yra pats energetikos inžinierius, tai ypatingų patarėjų jam nereikia. Gal šiaip tik dėl šmaikštesnio žodžio. Bet pirmininkauti tai panelei bus nelabai smagu, kai inžinieriai ims savo nesuprantama kalba kalbėti...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių