IAE vadovas: ateis laikas ir O.Čiukšys bus atleistas

Ignalinos atominės elektrinės (IAE) generalinis direktorius Žilvinas Jurkšus buvusį jos vadovą Osvaldą Čiukšį kaltina destrukcija ir politikavimu.

Leidžiama suprasti, kad bus surasta galimybė jį atleisti iš šiuo metu užimamų IAE korporatyvinių reikalų direktoriaus pareigų.

Antradienį Energetikos ministerijoje vyko IAE priežiūros komisijos posėdis, kuriame aptarta jėgainės uždarymo darbų eiga, taip pat pastaruoju metu į viešumą patekę pareigūnų nesutarimai dėl šios elektrinės valdymo strategijos ir taktikos.

Posėdžio metu pranešta, kad sudaryta nauja IAE valdyba, kurios pirmininku paskirtas energetikos viceministras Arvydas Darulis. Jis pakeitė prieš savaitę iš viceministrų pasitraukusį Romą Švedą, kuris, kaip manoma, atsistatydino dėl nesutarimų su energetikos ministru Arvydu Sekmoku.

Iš IAE korporatyvinių reikalų direktoriaus pareigų jau kurį laiką stumiamas ir R.Švedo bičiulis O.Čiukšys, kuris teigia, kad jėgainėje tvyro chaosas. Tačiau O.Čiukšys atsisako atsistatydinti ir tvirtina per teismą ginsiąs savo teises, jeigu bus atleistas.

A.Darulis po keturias valandas trukusio IAE priežiūros komisijos posėdžio teigė žurnalistams, kad jame esą nebuvo kalbėta apie jėgainės vadovybės problemas. „Šis klausimas bus aptariamas per artimiausią IAE naujosios valdybos posėdį. Tada ir gali būti priimti sprendimai jėgainės vadovybės klausimais“, - sakė viceministras.

Jis nepatikslino, kada valdyba susirinks svarstyti O.Čiukšio ateities klausimo, tačiau leido suprasti, kad šis pareigūnas vargu ar išlaikys savo postą. 
Be to, nepaneigta, kad naujuoju IAE technikos direktoriumi gali būti paskirtas uždaromų branduolinių jėgainių specialistas iš Vokietijos.

Klausimas dėl tik šių metų balandį naujuoju IAE generaliniu direktoriumi tapusio Ž.Jurkšaus greičiausiai nebus keliamas.

Ž.Jurkšus žurnalistams patvirtino, kad O.Čiukšio dienos korporatyvinių reikalų direktoriaus poste faktiškai jau yra suskaičiuotos. Paklaustas, ar gali O.Čiukšys toliau dirbti IAE, Ž.Jurkšus atsakė: „Mano požiūriu, nelabai gali, jeigu pareigūnas tik politikuoja ir kelia destrukciją įmonės darbe, o ne teikia siūlymus, kaip išspręsti įvairias su valdymu susijusias problemas“.

„Bus laikas ir atleisim“, - pridūrė IAE generalinis direktorius, paklaustas, kada O.Čiukšys bus atleistas iš pareigų.

Ž.Jurkšus tikisi, kad iki šių metų pabaigos pavyks išspręsti bene sudėtingiausią IAE problemą, perrašant nenaudingą įmonei sutartį dėl branduolinių atliekų saugyklų statybos su rusų kapitalui priklausančia bendrove „Nukem Technologies“. Esą ties pasiūlymais dėl šios problemos sprendimo dirba specialiai pasamdyti ekspertai. Jų išvadų galima tikėtis jau spalio pabaigoje ar lapkričio pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aldona

Aldona portretas
Patį Jurkšą atleisti reikia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių