IAE darbininkų sąjungos vadovas: jėgainėje chaoso nėra

Uždaromos Ignalinos atominės elektrinės (IAE) darbininkų sąjungos vadovas Vladimiras Triševskis teigia, kad jokios bevaldystės ar chaoso šioje įmonėje nėra, o darbuotojai atsakingai dirba ir tarpusavyje nekonfliktuoja, nors taip gali pasirodyti iš kalbų viešojoje erdvėje.

Interviu dienraščiui „Lietuvos žinios“ jis sakė, kad IAE darbuotojai nejaučia jokio chaoso.

„Gal jis tvyro tarp įmonės vadovų. Dabar IAE vadovaujantis generalinis direktorius Žilvinas Jurkšus yra fizikas. Nors su energetika jis mažai susijęs, tačiau nieko blogo apie jį pasakyti negalime. Visi su juo susitinkame kartą per mėnesį ir jis visada įsiklauso į žmonių, profsąjungos nuomonę, atsižvelgia į mūsų pastabas ir stengiasi padaryti ką nors naudinga. Padėtis elektrinėje normali. Ji nenormali aukščiausioje vadovybėje“, - sakė V.Triševskis.

Pasak jo, pastaruosius metus masinių darbuotojų atleidimų nebuvo. Jo teigimu, didžiausi darbuotojų atleidimai vyko prieš 1,5 metų, kai atėjo nauja komanda su buvusiu IAE vadovu Osvaldu Čiuksiu.

„Iš 5 tūkst. darbuotojų liko 2 tūkstančiai. Nebeliko už elektrinės eksploataciją atsakingų darbuotojų, remonto tarnybos. Gaila, kad tada atleido gerus specialistus - radiacinės saugos žinovus, inžinierius, - kurie reaktorių pažinojo nuo A iki Z. Patyrusiems specialistams atleisti atsirado toks naujas straipsnis “dėl nepasitikėjimo„. Jiems buvo leista suprasti, kad jei patys neišeis, bus dar blogiau. Dabar visi senieji darbuotojai su naujais nekonfliktuoja - jie išgąsdinti atleidimų ir bijo žodį ištarti, todėl tyliai dirba tai, ką jiems liepia“, - sakė jis.

Trečiadienį IAEvadovas Ž.Jurkšus iš pareigų atleido energetikos ministro pasitikėjimą praradusį IAE korporatyvinių reikalų direktorių ir buvusį jėgainės vadovą Osvaldą Čiukšį. Jis žiniasklaidai yra pareiškęs, kad jėgainėje vyrauja chaosas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių