Į Visaginą atvyksta Japonijos ambasados delegacija

Antradienį į Visaginą atvyksta Japonijos ambasados Lietuvoje delegacija, kuri domėsis naujos atominės elektrinės Lietuvoje projektu bei padėtimi mieste, kur yra nuo 2010 metų nebeveikianti ir uždaroma Ignalinos atominė elektrinė. Naujos AE projektą įgyvendinant ketina dalyvauti ir Japonijos ir JAV korporacija „ Hitachi-GE Nuclear Energy“, jau ruošianti techninį projektą.

Delegacija ketina susitikti su Visagino mere Dalia Štraupaite, kuri rugsėjo 20 dieną pasirašė kreipimąsi į prezidentę, Seimo pirmininkę ir ministrą pirmininką "Dėl padėties Ignalinos atominėje elektrinėje“. Ji prašo užtikrinti saugų tolesnį jėgainės veiklos nutraukimą, užtikrinti adekvatų finansavimą ateityje, nes jo trūkumas esą gali kelti socialinę įtampą ir neramumus regione.

Visagino merė jau ne kartą pareiškė, kad Ignalinos AE vyrauja chaosas.
"Niekas niekam nepaaiškina, kodėl AE atleidžiamas vienas ar kitas vadovas, su senaisiais darbuotojais nesiskaitoma, neaišku, kodėl tokie dideli senų ir naujų darbuotojų atlyginimų skirtumai (...). Žmonės dirba drebančiomis rankomis, bijo kalbėti.

Ne tik AE, bet ir visame Visagine kone kasdien didėja nerimas dėl jėgainės ir miesto gyventojų saugumo, nes šiuo metu neužtikrinamos branduoliniam objektui būtinos veiklos sąlygos - stabilumas, aiškaus valdymo modelis ir motyvuotų bei aiškių sprendimų priėmimo mechanizmas", - "Veidui" sakė miesto merė.
Visagine gyvena 28,6 tūkst. žmonių.


Šiame straipsnyje: atominė elektrinėVisagino AE

NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
Ar prie to "chaoso" kelimo kartais neprisideda pati Visagino mere? Jeigu vadovaujamasi naujienu agentura VBS - viena boba sake, tai... Lietuva, nepasaint nieko, laiku pastatys AE.

juos tas labiausiai gazdina

juos tas labiausiai gazdina portretas
visiems rusakalbiams teks tapti anglakalbiais

Amalia

Amalia portretas
Jei del ko ir mirsim tai del atomines, maza veziniu susirgimu Lietuvoje?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių