I. Šimonytė: 2014 metais kompensuoti sumažintas pensijas – realu

Nueinančios Vyriausybės finansų ministrė Ingrida Šimonytė sako, jog 2014 metais yra realu kompensuoti dėl finansų krizės prieš kelerius metus apkarpytas pensijas.

„2014 metai, jeigu ūkio plėtra kažkokių nepateiks netikėtumų, yra visiškai realus laikotarpis tą įsipareigojimą įgyvendinti“, - antradienį parlamentarams sakė I.Šimonytė, atsakydama į jų klausimus.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto narys socialdemokratas Algirdas Sysas, priekaištavęs ministrei, kad iki šiol nenumatyta sumažintų pensijų kompensavimo tvarka, skaičiuoja, kad kompensavimui reikėtų 2,4 mlrd. lių.

Premjeras Andrius Kubilius gegužę žadėjo dar šios kadencijos Seimui pateikti įstatymo, kuris leis pensininkams išmokėti dvejus metus sumažintų pensijų dalį, projektą, tačiau iki šiol jo nėra.

Dėl ekonominio sunkmečio dešimtadaliu sumažintų pensijų kompensavimo tvarka turėjo būti parengta iki 2010-ųjų liepos, tačiau vėliau šis terminas buvo atidėtas metams, o Vyriausybė apkarpytų pensijų grąžinimo tvarką turėjo parengti iki šių metų liepos 1 dienos.

Nuo šių metų 2010-2011 metais sumažintos pensijos buvo grąžintos į 2009 metų lygį.

2010 metų pavasarį Konstitucinis Teismas išaiškino, kad per ekonominę krizę sumažintas senatves ir invalidumo pensijas būtina teisingai ir per protingą laikotarpį kompensuoti, kai tik šalyje nelieka ypatingos krizinės padėties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dzukas

dzukas portretas
Tai ta P-zda ateme ,o dadar nenori ,kad ja kas nors p-tu.

XXI a. baudžiava Lietuvoje

XXI a. baudžiava Lietuvoje portretas
22 metus Lietuvą skurdino, partinių gaujų suformuotos, penkiolika vyriausybių. Štai kokioje padėtyje dabar yra Lietuvos žmonės. Kai ... Anglijoje nekvalifikuotas darbininkas už minimalų valandinį atlygį gali nusipirkti šešis produktus: - pieno 1 litrą; - miltų 1 kilogramą; - cukraus 1 kilogramą; - 6 kiaušinius; - aliejaus 1 litrą; - dyzelino 1 litrą. Tai ... Lietuvoje nekvalifikuotas darbininkas už minimalų valandinį atlygį nepajėgus nupirkti dyzelino 1 litro, aliejaus 1 litro (nes brangesnis už dyzeliną su akcizais) ir iš likusių keturių aukščiau išvardintų produktų gali nusipirkti tik vieną kurį nors, nes kitiems įsigyti pinigų jau nepakanka. (Tai yra 2012 kovo mėnesio tyrimo duomenys) Tokiom nežmoniškom sąlygom Lietuvoje skursta dirbantis jaunimas ir mes su mažiausiomis darbo pajamomis, tokiom sąlygom yra priversti vargti ir mūsų tėvai pensininkai. Gyventi oriai Lietuvoje trukdo štai šios partinės gaujos, kurios sukūrė Lietuvą netinkamą žmogui gyventi: - LSDP (Lietuvos socialdemokratų partija) ir gaujos vadeiva Algirdas Butkevičius; - TS LKD (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionių demokratai) ir gaujos vadeiva Andrius Kubilius; - Partija Tvarka ir teisingumas su gaujos vadeiva Valentinu Mazuroniu; - Liberalų ir centro sąjunga su gaujos vadeiva Algiu Čapliku; - Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis ir gaujos vadeiva Eligijus Masiulis. Taip pat Lietuvai yra pavojingi Voldemar Tomaševski su Lietuvos lenkų rinkimine akcija, gaujos vadeiva rusas Viktor Uspaskich su darbo partija ir kiti į juos panašūs.

rezervatas

rezervatas portretas
tai gal suvarykit visus pensininkus į rezervatą ir tegul išmiršta, nereiks gražinti jokių pensijų, ir kuo greičiau-tuo geriau valstybei. Ko čia cackinatės ir vaidinat prieš rinkimus visi geručius rūpintojėlius. Bjauru klausyti bergždžių pažadų. Patys pagyvenkit už minimalią pensiją, pabandykit, išdryskit nors viena, a?
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių