Į profsąjungas galės stoti – ir pensininkai, bedarbiai, studentai, užsieniečiai

Vyriausybė pritarė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) siūlymui, kad stoti į profesines sąjungas valstybės, šakos ir teritoriniu lygiu galėtų platesnis žmonių ratas.

Tačiau palikti galioti nuostata, kad įmonės lygiu profsąjungos nariais gali tapti tik tos įmonės darbuotojai, rašo delfi.lt.

Iki šiol į profesines sąjungas galėjo stoti tik pagal darbo sutartį ar kitais įstatymų nustatytais pagrindais dirbantys asmenys, todėl savo interesų, dalyvaudami profsąjungų veikloje, negalėjo ginti nedirbantys, pavyzdžiui, pensininkai, bedarbiai, moksleiviai ar studentai.

Taip pat patikslinta, kad profesinės sąjungos steigėjais lygiomis teisėmis gali būti Lietuvos piliečiai ir užsieniečiai, turintys darbinį veiksnumą.

Pasak Ministro pirmininko spaudos tarnybos, tokie pakeitimai padės išspręsti problemą, kai žmonės tampa pensininkais ar bedarbiais ir, teisiškai nutrūkus jų darbo santykiams, negali likti profesinių sąjungų nariais.

Įsigaliojus šiems pakeitimams, tokiems žmonėms nebereikės stabdyti narystės ar išstoti iš profesinės sąjungos. Lygiai taip į profesines sąjungas valstybės, šakos ir teritoriniu lygiu galės stoti asmenys, kurie anksčiau neturėjo darbo santykių, pavyzdžiui, moksleiviai, studentai.


Šiame straipsnyje: profsąjungos

NAUJAUSI KOMENTARAI

eee

eee portretas
o čia kam reik?

leidymas.......

leidymas....... portretas
Įsivaizduojat, vyriausybė leidžia........... o ką gali ir neleisti burtis ir ginti savo teises?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių