Į Panevėžio gatves išriedės 15 modernių ir taupių miesto autobusų

Panevėžio gatvėmis jau rieda 6 vieninteliai Lietuvoje hibridiniai miesto autobusai – juos, pasinaudojęs Ūkio banko finansavimu ir ES struktūrinių fondų parama, įsigijo UAB „Panevėžio autobusų parkas“. Ūkio banko suteiktas 9,58 mln. litų faktoringo finansavimas leido įmonei sėkmingai sudalyvauti ES struktūrinių fondų paramos projekte ir Klimato kaitos specialiojoje programoje. Todėl artimiausiu metu Panevėžyje pradės važinėti dar 9 modernūs suspaustomis gamtinėmis dujomis varomi autobusai – iš viso miesto gatvėmis riedės 15 modernių ir taupių miesto autobusų.

Bendra „Panevėžio autobusų parko“ naujų autobusų vertė siekia 15 mln. litų, tačiau įmonei jų įsigijimas kainuos kiek mažiau nei 3 mln. litų, nes kita sumos dalis apmokama laimėtų projektų lėšomis. Dar praėjusiais metais dėl augančios Panevėžio savivaldybės skolos įmonei gresiantis nemokumas galėjo sutrukdyti sėkmingai pasinaudoti ES struktūrinių fondų bendruoju finansavimu. Situacija buvo išspręsta pasinaudojus Ūkio banko finansiniu pasiūlymu.

„Išnagrinėjus įmonės situaciją, buvo įvertinti finansiniai iššūkiai, su kuriais susiduria apyvartinių lėšų trūkumą patirianti bendrovė. Sutarėme, kad klientui optimalu būtų pasinaudoti faktoringo paslauga. Numatėme, kad tai suteiks svarbų postūmį įmonės veiklai, siekiančiai pasinaudoti ES siūloma parama. Rezultatą, kurį pavyko pasiekti tinkamai pasitelkus finansinius instrumentus, šiandien jau mato ir Panevėžio gyventojai bei svečiai – mieste važinėja ne tik patogūs ir gražūs, bet ir kur kas mažiau aplinką teršiantys autobusai“, – teigia Ūkio banko Panevėžio filialo valdytojas Antanazas Kazys Liorentas.

Pasak „Panevėžio autobusų parko“ generalinio direktoriaus Rimanto Petukausko, naujieji dyzelinu ir elektra varomi autobusai „Solaris Urbino 12 Hybrid“ Lietuvoje yra naujiena, tačiau jų naudą jau spėjo įvertinti ir keleiviai, ir miesto autobusų parkas.

„Tai vienareikšmiškai visais aspektais teigiamai vertintina mūsų autobusų parko investicija. Galima vardinti daugybę naujųjų autobusų privalumų: jie modernūs, patogūs, saugūs, gražūs, tačiau visų svarbiausia – labai ekonomiški ir draugiški aplinkai. Lyginant su kitais miesto autobusais, šie sunaudoja ketvirtadaliu mažiau degalų“, – sako Panevėžio autobusų parko generalinis direktorius.

R. Petukauskas pažymi, kad jeigu ne laiku suteikta Ūkio banko finansinė pagalba, greičiausiai galimybę pasinaudoti palankiu ES Sanglaudos fondo bendruoju finansavimu būtų tekę praleisti.

„Ieškodami sprendimo kreipėmės į beveik visus Lietuvos bankus, tačiau būtent Ūkio bankas pasiūlė išeitį. Labai vertiname jų profesionalumą ir lankstumą, leidusį atsinaujinti ne tik miesto autobusų parkui, bet ir gatvėms, į kurias išriedėjo naujieji hibridiniai autobusai“, – teigia R. Petukauskas.

Ūkio bankas yra pirmasis komercinis bankas Lietuvoje, jau trečią dešimtmetį teikiantis patikimas paslaugas plačiame nuosavame klientų aptarnavimo tinkle, kurį sudaro daugia kaip 60 padalinių visoje šalyje. Ūkio bankas aktyviai bendradarbiauja su verslo įmonėmis, teikdamas joms aktualius finansinius sprendimus ir pasiūlymus. Bankas ypač daug dėmesio skiria smulkiajam ir vidutiniam verslui bei įmonėms, dirbančioms šalies regionuose.


Šiame straipsnyje: Ūkio bankas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių