Į naują liniją „Vilkyškių pieninė" investavo 4 mln. litų

„Vilkyškių pieninės" dukterinė įmonė „Modest" įdiegė naują automatizuotą „Mozzarela" sūrių gamybos liniją.

Pasinaudojusi 1,5 mln. litų Europos Sąjungos parama bendrovė dabar galės ne tik geresnėmis sąlygomis gaminti pieno produktus vietinei rinkai, bet ir eksportuoti populiarųjį „Mozzarela" į užsienį.

„Anksčiau įmonei buvo sudėtinga šį sūrį parduoti užsienio rinkose dėl mažų pajėgumų, trumpo jo galiojimo laiko bei netinkamos pakuotės: bendrovė sūrį iki šiol pakavo vakuume, o tradicinė „Mozzarela" turi būti pakuojama skystyje",- sakė „Vilkyškių pieninės" generalinis direktorius Gintaras Bertašius. Anot generalinio direktoriaus, dėl produkto trūkumų buvo kalta senoji gamybos linija, kurioje darbas vyko pusiau rankiniu būdu.

Viso naujos „Mozzarela" gamybos linijos įrengimo projekto vertė apie 4 mln. litų. „Ši linija už senąją pranašesnė tuo, kad gamyba joje vyks uždaroje sistemoje. Tokiu būdu bus maksimaliai išvengiama sąlyčio su aplinka, o produkto galiojimo laikas taps dvigubai ilgesnis",- sako generalinis direktorius.

Be to, įrengus naująją gamybos liniją, vietoj iki šiol pagaminamos 0,5 tonos „Mozzarelos" per parą, įmonė šio sūrio dabar galės pagaminti per 10 tonų. Pasak G.Bertašiaus, šis aukštesnės pridėtinės vertės sūris pakeis industrinius mažesnės pridėtinės vertės sūrius, kurie dabar yra eksportuojami į Italiją kaip žaliava.

„Modest" nuo 2006 metų priklauso „Vilkyškių pieninei". Bendrovė gamina įvairius pieno produktus, tačiau daugiausia - „Mozzarela" tipo sūrius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių