Į Lietuvą kviečia Rusijos, Baltarusijos ir Ukrainos turistus

Lietuva - patraukli, tačiau sunkiai pasiekiama. Čia mielai atvyktų turtingi azerbaidžaniečiai, bet jie nerimauja, ar bus svetingai sutikti. Baltarusiams užkliūva brangi viza.

Tokias pastabas vardijo turizmo verslo misijos "Buy Lithuania 2010" dalyviai, į Vilnių susirinkę iš 14 šalių, rašo "Lietuvos rytas".

Valstybinis turizmo departamentas svarbiausiais turizmo paslaugų pirkėjais laiko rusus, baltarusius ir ukrainiečius. Nors siekiama Lietuvą pristatyti kaip konferencijų turizmo šalį, iš svetur atvykusių turizmo specialistų akys dažniausiai krypo į tai, kas jau seniai išmėginta, - Druskininkų sveikatingumo centrus.

Anot Kaliningrado agentūros "Alvis" direktorės Alos Gedimos, paklausiausia tarp jos atstovaujamo miesto gyventojų yra vienos dienos ar savaitgalio išvyka į Lietuvą. Druskininkų vonių malonumai, apsipirkimo išvykos į Vilnių ar Klaipėdą jau įprasta kaliningradiečiams.

Pasak "Alvis" direktorės, rusai Lietuvą atrado ir kaip medicinos paslaugų šalį - vyksta pas gydytojus.

"Tačiau jūs netekote vaikų turizmo. Retas kuris Kaliningrado vaikas nėra buvęs Klaipėdos jūrų muziejuje.

Savaitgaliais į uostamiestį vykdavo po kelis autobusus. O dabar, kai viza kainuoja 35 eurus, ekskursijos kaina tampa nebevaikiška. Tai atbaido tėvus", - kalbėjo A.Gedima.


Šiame straipsnyje: turizmasBuy Lithuania 2010

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių