Į Lietuvą atėję šalčiai pristabdė lietuviškų kiaulių eksportą

 Į Lietuvą atėję šalčiai pristabdė lietuviškų kiaulių eksportą. Veterinarai tikina, jog drausdami svetur vežti kiaules rūpinasi gyvūnais. Tuo tarpu ūkininkai piktinasi, kad tai žlugdo verslą.

"Lietuvos rytas" rašo, kad Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) šią savaitę neleido bendrovei "Biržų bekonas" išvežti į Rusiją apie 200 kiaulių.

Bendrovės "Biržų bekonas" vadovas Vaclovas Briedis įsitikinęs, kad tokie draudimai yra nepagrįsti ir kenkia verslui.

"Niekas pas mus neatvažiavo ir nepamatavo tikrosios temperatūros. Sprendimai daromi kabinetuose ir jie nėra teisingi. Verslininkai dėl tokių draudimų patiria nuostolių. Gerai, kad Rusijos partneriams skirtas kiaules mums pavyko realizuoti Lietuvoje. Tačiau rusai mūsų bendrovei iš anksto pervedė pinigus, tad jie pagrįstai piktinasi", - kalbėjo V.Briedis.

VMVT gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vedėjo pavaduotojas Giedrius Blekaitis patvirtino, kad pastarąją savaitę spūstelėjus šalčiams jų tarnyba neišduoda dokumentų išvežti kiaules į Rusiją.

"Gyvūnai - ne malkos. Jie irgi jaučia alkį, troškulį, skausmą, šaltį. Vežamos kiaulės kelionėje patiria didelį stresą. Esant daugiau negu 10 laipsnių šalčio bandovežyje užšąla girdymo sistema. Be vandens kiaulės patiria dehidrataciją ir Rusijos skerdyklas pasiekia labai nusilpusios. Kai kurios kelionėje žūva", -sakė G.Blekaitis.

Per metus "Biržų bekonas" eksportuoja 46 tūkst. kiaulių.


Šiame straipsnyje: kaiulėseksportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių