Į gatves išeis dar 3 tūkst. bedarbių

Lietuvos teritorinės darbo biržos pirmąjį šių metų ketvirtį gavo 43 pranešimus apie numatomus grupės darbuotojų atleidimus, bendrovės ir valstybės įstaigos nurodė ketinančios atleisti 3,13 tūkst. darbuotojų.

Tai yra 1,7 karto mažiau pranešimų bei 6,3 proc. mažiau įspėtų darbuotojų nei pernai sausį-kovą, kuomet buvo gauti 75 pranešimai, o apie numatomą atleidimą įspėta 3,34 tūkst. žmonių.

Tik šiemet kovo mėnesį darbo biržos gavo 23 pranešimus, planuojama atleisti 2,26 tūkst. darbuotojų, skelbiama Lietuvos darbo biržos (LDB) šalies darbo rinkos kovo apžvalgoje. 2009-ųjų kovą buvo gauti 28 pranešimai, o apie numatomą atleidimą įspėti beveik 1,14 tūkst. darbuotojų.

Pasak LDB, daugiausia pranešimų (7) kovo mėnesį gauta iš apskričių viršininkų administracijų, juose pranešama apie numatomą 983 darbuotojų atleidimą.

Apie numatomą 765 darbuotojų atleidimą dėl restruktūrizacijos kovą pranešė keturi Lietuvos pašto filialai. Reorganizuojamos teritorinės muitinės ketina atleisti 90 darbuotojų, iš muitinių gauti du pranešimai.

LDB teigimu, darbuotojų atleidimus taip pat numato prekybos, krovinių pervežimo, elektronikos gaminių bei maisto produktų gamybos įmonės.

Kovą Vilniaus ir Panevėžio darbo biržos iš viso gavo po 5, Kauno - 4, Klaipėdos - 3, Šiaulių ir Tauragės - po 2, Telšių bei Vilkaviškio darbo biržos - po 1 pranešimą apie numatomus grupės darbuotojų atleidimus.

Dažniausios darbuotojų atleidimų priežastys - įmonės likvidacija, restruktūrizacija, reorganizacija, bankroto bylos iškėlimas.

Iš viso pernai Lietuvos teritorinės darbo biržos gavo 286 pranešimus, apie atleidimą įspėta daugiau kaip 12 tūkst. darbuotojų. Palyginus su 2008-aisiais, įspėtų apie atleidimą darbuotojų ir gautų pranešimų skaičius išaugo beveik dvigubai.


Šiame straipsnyje: bedarbystėatleisti iš darbo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių