Į banko „tragediją“ lietuviai žiūri ir su humoru

Pasklidus žinioms apie banko „Snoras“ likimą, dalis žmonių nusprendė apsiginkluoti humoru ir pradėjo kurti internetinę tautosaką. Socialiniai tinklai ir interneto žiniatinkliai pučiasi nuo anekdotų, nuotraukų montažų bei šmaikščių komentarų.

Psichologė Lina Gervinskaitė pasakojo, kad juokas – tai brandus gynybos mechanizmas, esant sunkiomis gyvenimo akimirkomis. „Humoro jausmas padeda išgyventi. Jei iškilus problemai į viską žiūri tik su juoku, tai jau ir nėra gerai. Tačiau tinkamas juokas gali palengvinti išgyventi bėdą“,  – kalbėjo psichologė. Į humorą žmonės dažnai atsisuka tuomet, kai jau patys negali nieko pakeisti situacijoje.

Pasak specialistės, juokas padeda atsipalaiduoti, produktyviai spręsti problemas bei sugalvoti adekvačius sprendimo būdus. Vien įtampa žmogų gali užblokuoti nuo racionalių sprendimų.

Paklausta, ar humoras sunkioje situacijoje vienija žmones, L.Gervinskaitė teigė, kad bendros geros emocijos skatina bendrumo jausmą bei vienas kitų palaikymą.

Tačiau kartais internetiniai juokai tampa vien sarkastiškais kandžiojimaisis. „Jei juokaujama vien sarkastiškai, tai gali parodyti ir žmogaus vidinį skausmą bei bandymą pasislėpti už juokų“, - aiškino L.Gervinskaitė.

Štai keletas internete sklandančių juokų apie  banką „Snoras“:

„Įdomiai skambės: Lietuvos banko snow arena“, „Lietuvos valstybinio komercinio banko snow arena. O banko šūkis – mes tikrai nepaslysim“.

„Nėra čia ko pinigus kioskuose laikyti“.

„ – Ar jau sugalvojote, ko norite Kalėdoms dovanų?

– Snoro“ kreditinės kortelės.“

„Diena, kai Lietrytis tapo iš dalies valstybės laikraščiu“.

„Kioskelyje šalia mano namų tikriausiai kebabinę atidarys“.

„Šiandien atrodai lyg visus savo pinigus „Snore“ laikytum“.

Nepraleido progos sarkastiškai pajuokauti ir Ingrida Šimonytė: „Nei Vyriausybė, nei Finansų ministerija, kuriai perduotos valdyti banko akcijos, tikrai nenori nei redaguoti laikraščio straipsnių, nei nemokamai čiuožinėti nuo kalniuko“.

Diena.lt kviečia prisijungti prie internetinio folkloro rinkimo ir komentaruose palikti savo aptiktus juokelius šia tema.  Jei norite pasidalinti aktualiomis nuotraukomis ar fotografijų montažais, siųskite adresu portalas@diena.lt.


Šiame straipsnyje: Snoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

jolanta

jolanta portretas
dar: vietoj "soriukas" - "snoriukas" :)

Gana

Gana portretas
Vietoj snoriukas - kubiliukas, šimoniukas, vasiliukas, glaveckiukas, ir kita konservų šutvė su liberais

Jonas

Jonas portretas
Panašu, kad po "valstybės gelbėjimo" uždanga- Snoro istorija, stumiaima žydiška aferiukė, kai vakariniai žydai aferistai bando perimti rytinio aferisto turtą, o valstybinės institucijos tame tarpininkauja.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių