Į „Avon“ šeimą įsilies papuošalų bendrovė „Silpada Designs“

Tarptautinė kosmetikos ir tiesioginės prekybos kompanija „Avon“ pasirašė sutartį su papuošalų pardavimo bendrove „Silpada Designs“ dėl šios įsigijimo.

„Silpada Designs“ yra didžiausia ir sparčiausiai auganti tiesioginių sidabro papuošalų pardavimo kompanija JAV, Kanadoje ir Didžiojoje Britanijoje. Galutinis sandorio užbaigimas numatomas trečiajame šių metų ketvirtyje, po to kai jį patvirtins už tai atsakingos reguliacinės institucijos.

Remiantis pasirašytu susitarimu, „Avon“ už kompaniją „Silpada“ jos akcininkams sumokės 650 mln. JAV dolerių. Papildomas mokėjimas numatomas 2015 m. tuo atveju, jei įmonė pasieks užsibrėžtus veiklos rezultatus. Skaičiuojama, kad šis įsigijimas vienai akcijai tenkantį pelną turėtų padidinti nuo 0,03 iki 0,05 JAV dolerio už akciją 2011 m.

Kompanijos „Avon“ atstovų teigimu, tai – ilgai planuotas įsigijimas, įgyvendinant įmonės ilgalaikę veiklos strategiją. Jos vienas iš tikslų – ieškoti galimybių prisijungti naujas įmones bei tokiu būdu stiprinti „Avon“ grožio ir tiesioginių pardavimų verslą.

„Silpada“ ir toliau veiks kaip atskira kompanija. Šiuo metu ji vienija daugiau nei 32 tūkst. tiesioginių pardavimų atstovų, dirbančių trijose rinkose.

1997 m. įkurta „Silpada“ generuoja apie 230 mln. JAV dolerių siekiančią metinę apyvartą. Bendrovės pasiūlą sudaro apie 450 skirtingų sidabro gaminių, kurie parduodami aukštesnėmis kainomis, nei „Avon“ siūlomi papuošalai.

Bendrovės naudoja ir šiek tiek skirtingą pardavimų modelį: „Avon“ sistema paremta asmeniniais pardavimais, tuo tarpu „Silpada“ – grupiniais.

 


Šiame straipsnyje: avonSilpada Designs

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių