Iš „H&M“ įžengimo į Lietuvą laukia ir naudos rinkai

Prekybos tinklo „H&M“ planai įžengti į Baltijos šalių rinką atims kąsnį iš drabužių pardavėjų. Patys prekybininkai neabejoja, kad „H&M“ greitai žengs ir į Lietuvą, ir iš šio rinkos dalyvio laukia ne tik konkurencijos, bet ir naudos rinkai.

Tikėtina, kad čia šio ženklo parduotuvių gali atsirasti jau 2013 metų, rašo „Verslo žinios“.

„Labiausiai tai turėtų kelti grėsmę “Aprangai„, nes būtent “H&M„ su savo prekės ženklais yra konkurentas “Inditex„ prekės ženklams, o šiems Baltijos šalyse atstovauja “Apranga„. Šiame segmente konkurencija didės ir “Aprangai„ bus sunkiau parduoti savo produkciją“, - sakė „Finastos“ analitikas Tadas Povilauskas.

Anot jo, įmonė turėtų startuoti turėdama 1-2 parduotuves ir ne anksčiau nei 2013 metų viduryje.
„H&M“ tikrai yra rimtas konkurentas, nėra taip, kad jis nedarys jokios įtakos, bet mes gana tvirtai jaučiamės, investuojame į parduotuvių atnaujinimą, į tam tikrus segmentus, kurie nekonkuruos su „H&M“, - vertino drabužių mažmeninės prekybos grupės „Apranga“ generalinis direktorius Rimantas Perveneckas.

Šis prekės ženklas, anot R.Pervenecko, konkuruos ne su „Zara“ parduotuvėmis, o labiau jaunimo ir vaikų drabužių segmente, su kitais „Inditex“ šeimai priklausančiais ženklais - „Bershka“, „Pull & Bear“ ar „Stradivarius“.

„Gerokai pasikeis vaikiškų drabužių prekyba, nes “H&M„ šioje srityje yra gana stiprūs, o ir šeimos Lietuvoje tam nori išleisti gerokai mažiau pinigų“, - sakė R.Perveneckas.

Jis teigė manantis, kad „H&M“ gali prisivilioti labai didelį pirkėjų srautą iš „Gariūnų“ - iš tų žmonių, kurie nepirko prekių tinkluose.

„Tai gana didelis potencialas augti organizuotai rinkai. Jei taip bus, į prekybos centrus ar vietas, kur žengs “H&M„ parduotuvės, ateis visai naujų pirkėjų, jie turėtų pirkti ir kitose parduotuvėse“, - sakė „Aprangos“ vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Homeris

Homeris portretas
Aprngos galerija tai tikslei sedes gale.Juk dzinsai su kaina 300 ir auskciau padariti ne euruopoje o kazkur kinijoi ,vietname,kur tai matita.Ir Jack Jons,buvo nuostabi firma ,o dabar s...Juk svedijoi tos firmos dzinsai dariti ispanijoi ir italijoi,ir kaina 100 eu,bet ne uzbeku salija.O ZARA su savo brendais,gamiklos baltarusijoi ir vel i kinija nesa,suliginti ZARA italijoi,zeme ir dangus.

nesvarbu

nesvarbu portretas
ir kaip visuomet, H ir M'as atsiras tik Vilniuje...Kitu miestu gi neegsistuoja...

pastoviai perku

pastoviai perku portretas
vaikams is H&M Norvegijoje,labiau apsimoka Sale metu,kainos mazinamos iki 70% o vaikiski grazus ir kokybiski...dziugu,kad pas mus ir atsiras,tikiuosi kokybe isliks tokia pati...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių