„Hitachi“: Lenkija į Visagino projektą niekada nežiūrėjo rimtai

Tai, jog Lenkija sustabdė dalyvavimą Visagino atominės elektrinės projekte, tolesnei projekto eigai jokio poveikio neturės: būsima strateginė investuotoja Japonijos bendrovė „Hitachi“ nusiteikusi ir toliau dalyvauti projekte visu pajėgumu, tvirtina „Hitachi“ vadovai.

„Tai, kad Lenkija stabdo savo dalyvavimą, projekto reikšmės nesumenkina, mes ir toliau norime jame dalyvauti. Lietuva išlieka mūsų prioritetas. Baltijos šalys finansiškai pajėgios pastatyti elektrinę ir be Lenkijos“, - susitikime su Baltijos šalių žurnalistais sakė „Hitachi-GE Nuclear Energy“ rinkodaros ir planavimo padalinio generalinis direktorius Masahito Yoshimura, rašo naujienų portalas delfi.lt.

Vis dėlto „Hitachi“ vadovai pripažino, kad Lenkijos projektas jiems taip pat atrodo viliojantis ir tikino galį vykdyti du didelius projektus vienu metu. Tačiau šiuo metu „Hitachi“ žvilgsnis išimtinai nukreiptas į Lietuvą.

„VAE užtikrintų elektros tiekimą Baltijos ir integruotoms Šiaurės šalims, kurių poreikis elektros energijai augs. Paklausa yra, rinka yra, Lietuva jau turi patirties su atominėmis jėgainėmis ir todėl yra labai patraukli vieta investuoti“ , - sakė „Hitachi“ viceprezidentas Yasuo Tanabe.

Anot jo, šiuo metu deramasi su Japonijos tarptautinio bendradarbiavimo banku (JBIC) ir JEXIM (Japonijos eksporto ir importo) banku, galinčiais paskolinti VAE projektui.

Lenkija paėjusią savaitę paskelbė, kad stabdo dalyvavimą VAE projekte - šalis Baltijos pajūryje ketina statyti savo atominę elektrinę.

Dalyvaujant Japonijos ir JAV bendrovei „Hitachi-GE Nuclear Energy“ bei regioniniams partneriams - Latvijos ir Estijos energetikos kompanijoms, atominė elektrinė Visagine turėtų būti pastatyta iki 2020 metų.


Šiame straipsnyje: Hitachi

NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
Įdomu ar Lenkija į Lietuvą rimtai žiūri.

na

na  portretas
Istorinė patirtis rodo, kad Lenkija nėra patikimas partneris. Galima pasitikėti tik tuo atveju, jeigu Lenkija iš to mato sau didelę naudą. Kitu atveju pasitikėti lenkais, tai – juodai save apgaudinėti.

Cha cha cha

Cha cha cha  portretas
bendraujant su lenkais, visada reikia įvertinti jų „honorą“. Be šito nuoširdaus bendravimo nebus.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių