„Hitachi“: diskusija dėl naujos atominės projekto tęsis

Lietuvos Vyriausybės pasirinktas strateginis investuotojas į naują AE - Japonijos koncernas „Hitachi“ teigia, jog referendume dėl naujos branduolinės Lietuvoje statybos žmonių pareikšta nuomonė reiškia, kad diskusija dėl Visagino atominės elektrinės (VAE) projekto tęsis.

„Manome, kad Visagino atominės elektrinės projektas skatina energetinį saugumą Baltijos šalių regione, todėl “Hitachi„ ir “Hitachi-GE Nuclear Energy„ nuoširdžiai dirba VAE projekte. Lietuvos žmonių referendume pareikšta nuomonė reiškia, kad diskusija dėl VAE projekto tęsis, todėl “Hitachi„ yra pasirengusi naujajam parlamentui, Vyriausybei ir Lietuvos gyventojams pateikti visą reikalingą informaciją apie projektą“, - sakė „Hitachi“ komunikacijos vadovas Terry Kubo.

Anot jo, „Hitachi“ laikosi visų ligšiolinių įsipareigojimų savo technologijomis prisidėti prie Lietuvos energetinio saugumo stiprinimo.

Negalutiniais duomenimis, naujos AE statybai nepritarė beveik 63 proc. balsavusiųjų patariamajame referendume, o ją palaikė 34,07 proc. balsavusiųjų. Referendume dalyvavo 52,34 proc., arba 1,273 mln. žmonių iš bendro 2,433 mln. rinkėjų skaičiaus.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį pareiškė, kad naujos atominės elektrinės nauda abejoja mažiau nei trečdalis iš visų balso teisę turinčių Lietuvos piliečių.

Vienas iš „Hitachi“ vadovų Masaharu Hanyu (Masaharus Hanjus) rugsėjį Vilniuje žurnalistams sakė, jog kompanija gerbs ir vykdys referendumo dėl naujos AE rezultatus.

Baimintasi, kad Seimui paskelbus referendumą, strategine VAE investuotoja pasirinkta „Hitachi“ gali atsisakyti dalyvauti projekte dėl perteklinės politinės rizikos.

2011 metų liepą Vyriausybė naujos atominės elektrinės Lietuvoje statybos strateginiu investuotoju pasirinko Japonijos ir JAV korporaciją „Hitachi-GE Nuclear Energy“, o šių metų balandį šalys parafavo Koncesijos sutartį, kurią, kaip skelbta anksčiau, tikėjosi pasirašyti iki šių metų pabaigos.

Galutinius sprendimus dėl investicijų į naujos AE projektą, kaip skelbė dabartinė Vyriausybė, Lietuva priims iki 2015 metų pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

l

l portretas
Tai aisku na*** ,tada kokio b.reikejo referendumo tam? bielarusija cia bl..

Ka

Ka portretas
Tai jo jo, tesiasi viskas,nors aiskiai LT nenori jokios elektrines. Kuriu galu tas referendumas tada,jei daro kaip tie , seimunai nori? Dar vienas prieglobstis isplauti pinigus? Kiek galima. Lietuvos per metus niekas nepakeis, cia jau kartu kartoms uzmauta kilpna ant kaklo. Ir kiek pastebejau, jog internete patys geriausi komentarai susilaukia didziausio kiekio mneigiamo balsu kiekio,tai gal uztenka pirkti internetinius puslapius valdzios zmonems. Lai parodo kas kaip yra,ar ten taip siaubinga ir bus geda,kad viska slepiat?

kodel

kodel portretas
tai kam tada referendumas jei zmoniu balsas nieko nereiskia.jie darys savo
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių