„Hesburger“ augimas ir plėtra Lietuvoje

„Hesburger“ – tai šeimos verslas, kurio ištakos yra Suomijoje. Mūsų įmonė yra didžiausias greitojo maisto tinklas Suomijoje ir Baltijos šalyse. Keturiose šalyse įdarbinome apie 5000 žmonių.

Mūsų istorija

Pirmąjį restoraną atidarė Heikki Salmela 1966 m., bet jis dar neturėjo „Hesburger“ vardo. Tik 1980 m. Turku mieste Suomijoje buvo atidarytas pirmasis tikras mėsainių restoranas,  pavadintas „Hesburger“ vardu.

1995 m. buvo atidaryti pirmieji restoranai Estijoje, 2003 m. – Latvijoje, o 2007 m. – Lietuvoje.

„Hesburger“ restoranus galite rasti Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Mažeikiuose ir Marijampolėje.

Pirmasis restoranas Lietuvoje buvo atidarytas Klaipėdoje, „Big“ prekybos centre. Kaune pirmasis „Hesburger“ duris atvėrė „Megos“ prekybos centre. Nebuvo lengva nuo pat pradžių, niekas nežinojo, kas yra „Hesburger“. Bet dabar jau galime džiaugtis nuolatiniais ir lojaliais klientais, kuriems suteikiami specialūs pasiūlymai naudojantis „Bonus“ kortelėmis.

„Hesburger“ vadovai visose šalyse dirba glaudžiai bendradarbiaudami tarpusavyje, todėl visos problemos yra sprendžiamos operatyviai ir greitai. „Hesburger“ įkūrėjo sūnus Kari Salmela dažnai atvyksta į Lietuvą, jo darbo grafikas itin įtemptas, bet jis visada aplanko restoranus ir įvertina jų darbo kokybę, kartu sprendžia problemas ir kuria ateities planus su Lietuvoje dirbančioms regionų vadovėmis Vaida Tauriene ir Virginija Baršauskiene, kurios prižiūri esamų restoranų veiklą ir rūpinasi naujų restoranų atidarymu.

„Hesburger“ – tai įmonė, kur kiekvienas darbuotojas turi galimybę tobulėti, nes atidarius naują restoraną papildomai sukuriama 10–12 naujų darbo vietų.

Ateities planai

2011 m. buvo atidaryta 40 naujų restoranų, 2012 m. žadame atidaryti tiek pat visose šalyse kartu sudėjus. Šiais metais bus atidaryti dar 4–5 restoranai Lietuvoje. Per ateinančius 10 metų planuojame atidaryti apie 60–70 restoranų visoje Lietuvoje, neaplenkdami ir mažesnių miestų.

Per metus Lietuvoje investuojame apie 5 mln. litų naujiems restoranams atidaryti. Rasti tinkamą vietą ir planą naujam restoranui nėra labai sudėtinga, ilgiau užtrunka gauti leidimus. „Hesburger“ yra sąžininga įmonė, kuri įstatymus gerbia ir veiklą vykdo pagal Lietuvoje galiojančią tvarką.

Visada teikiame pirmenybę savo pačių gaminamiems produktams ir vietinėms žaliavoms. „Hesburger“ vizitinė kortelė – yra pačių gaminami garsieji majonezai, kurių receptūros sukurtos 1977 metais. Paprikinis majonezas buvo sukurtas 1979 m. dvigubam mėsainiui paskaninti.

Jei aplinkybės susiklostys palankiai, 2013–2014 m. planuojame atidaryti majonezo gamyklą Kaune, sukurti apie 50 naujų darbo vietų ir pagerinti Kauno miesto ekonominę situaciją. Kaunas įsikūręs puikioje geografinėje vietoje, iš kurios bus patogu majonezą tiekti ir į Latviją, Estiją, ateityje taip pat turime planų plėsti „Hesburger“ tinklo restoranus Lenkijoje.

„Hesburger“ turėjo planų atidaryti restoranus Bangladeše, tačiau buvo sudėtinga gauti žaliavų mūsų produkcijai gaminti, todėl šios minties teko atsisakyti. Pamatę itin prastas vietinių žmonių gyvenimo sąlygas ir kiek daug vaikų neturi galimybės mokytis bei kasdien pavalgyti, ėmėmės mokyklos statybos. Dabar „Hesburger“ lėšomis yra pastatyta mokykla, kurioje turi galimybę mokytis apie 300 vaikų ir kuriems kasdien yra suteikiamas nemokamas maitinimas. Esame laimingi, galėdami padėti gyvenimo nuskriaustiems vaikams.

Maisto kokybė

Mūsų devizas – „Kokybė, aptarnavimas ir švara“.

Kartais girdime, kad „Hesburger“ maistas vadinamas nesveiku, bet juk viskas pagaminta iš tų pačių žaliavų, kurias galime nusipirkti bet kurioje parduotuvėje. Pagrindinės sumuštinių sudedamosios dalys yra jautienos kepsniai, kurie pagaminti iš 100 proc. jautienos, bandelės, šviežios daržovės, majonezas, kuris pagamintas iš rapsų aliejaus. Skrudintos bulvytės taip pat kepamos rapsų aliejuje, kuris pasižymi itin vertingomis savybėmis. Vartojant rapsų aliejų žmogaus organizme nesusidaro cholesterolio. Iš visų augalinių aliejų, rapsų aliejus turi mažiausiai sočiųjų riebalų rūgščių ir daugiausia omega 3 polinesočiųjų riebalų rūgščių, yra natūralus vitaminų A, E, D šaltinis. Aliejus visuose restoranuose yra keičiamas laiku, tikrinant sertifikuotais testavimo indikatoriais.

Klientai, kurie nenori gerti angliarūgštės prisotintų gaiviųjų gėrimų, visada gali pasirinkti sultis, vandenį, arbatą ar kavą. Be sumuštinių, prekiaujame gardžiomis salotomis ir tortilijomis su vištiena. Taigi visiems yra iš ko pasirinkti. Skubantieji gali nusipirkti maisto išsinešti ar tiesiog atsigerti kokybiškos kavos.

Visi restoranai yra audituojami tris kartus per metus, imami paviršių tepinėliai, kurie siunčiami į akredituotą laboratoriją. Vadovaujamės RVASVT maisto saugos sistema. Tvarka ir švara yra neatsiejami nuo „Hesburger“ vardo.

Mes mylime gamtą

„Hesburger“ restoranuose naudojamos ekologiškos ir lengvai perdirbamos, gamtoje 100 proc. suyrančios vienkartinės pakuotės, net ir salotų indeliai yra lengvai perdirbami, nors ir atrodo, kad pagaminti iš plastiko. Vietoje valgantiesiems nededame dangtelių gėrimams tik todėl, kad kuo mažiau terštume gamtą. Šio principo laikomės pakuodami visus sumuštinius ir gėrimus.

Dauguma žaliavų ir prekių yra gaunamos daugkartinio naudojimo dėžėse, taip išvengiame papildomų atliekų.

Visuose atskirai pastatytuose „Hesburger“ restoranuose yra naudojama saulės energija vandeniui pašildyti ir patalpoms šildyti žiemą.

„Hesburger“ yra atsakinga įmonė, kuri rūpinasi savo darbuotojais, aplinka, gerbia ir myli kiekvieną klientą. „Hesburger“ – tai šeima, kuri kasmet pasipildo vis naujais nariais.

 


 

„Hesburger“ restoranai yra įkurti šešiose šalyse:

Suomijoje – 244 „Hesburger“ restoranai ir 7 „Carrols“ restoranai.

Baltijos šalyse: Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje yra apie 83 restoranus.

Rusijoje – 7 restoranai.

Vokietijoje – 4 restoranai.


Šiame straipsnyje: hesburger

NAUJAUSI KOMENTARAI

asd

asd portretas
reklaminis straipsnis

hm

hm portretas
tai ne maistas

Gintare

Gintare portretas
As labai didziuojuosi turedama galimybe dirbti Hesburgeryje..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių