H.Clinton: JAV yra su Baltijos šalimis joms toliau stiprinant ekonomiką

Jungtinės Amerijos Valstijos (JAV) palaiko Baltijos šalis joms toliau stiprinant savo ekonomiką, sako JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton.

Vilniuje penktadienį vykstančioje "Baltic Institute of Corporate Governance" (BICG) metinėje konferencijoje Lietuvos ir Latvijos premjerams Andriui Kubiliui ir Valdžiui Dombrovskiui įteikti apdovanojimai už valstybės valdomų įmonių komercinio turto metines apžvalgas.

Šia proga Lietuvos ir Latvijos vyriausybių vadovus pasveikino JAV valstybės sekretorė H.Clinton. Ji pabrėžė A.Kubiliaus ir V.Dombrovskio pastangas reformuojant valstybės valdomas įmones ir kuriant gyvybingą 21-jo amžiaus ekonomiką savo valstybėse, teigiama Ministro pirmininko tarnybos pranešime.

"Baltijos regione per paskutiniuosius du dešimtmečius įvyko įstabūs pokyčiai. Jūs parodėte savo ištikimybę demokratijos vertybėms ir pasiryžimą plėsti ekonomines galimybes, siekdami iš esmės pakeisti savo bendruomenes ir valstybes", - konferencijoje demonstruotame vaizdo įraše sakė JAV valstybės sekretorė.

Ji teigė pritarianti įsitikinimui, kad skaidrus bendrovių valdymas yra būtina finansinių rinkų stabilizavimo ir tvaraus ekonomikos augimo užtikrinimo sąlyga. Tai, H.Clinton teigimu, padeda užkirsti kelią korupcijai ir pritraukti verslą bei ekonomikos augimui būtinas investicijas.

"Jūsų pastangos reformuojant valstybės valdomas įmones siunčia stiprų signalą apie skaidrumo ir atskaitomybės svarbą ne tik jūsų regionui, bet ir visam plačiajam pasauliui. Norime, kad žinotumėte, jog Jungtinės Amerikos Valstijos yra su jumis, jums toliau stiprinant ekonomiką jūsų valstybėse ir toliau plečiant galimybes", - sakė JAV valstybės sekretorė.


Šiame straipsnyje: ekonomikakrizė

NAUJAUSI KOMENTARAI

neringa

neringa portretas
ta clinton sene,konkreti atmata.uz ko,ta amerika,mus palaiko?uz bibio?mums paprastiems lietuviams,tos amerikos,nato,ir visokie kitokie,is viso nereikalingi.gal tik,musu politinems prostitutems,gyventi smagu.o tikroji situacija lietuveleje,tai siaubo filmas...

evka

evka portretas
Ystabus pokyciai yvyko per du desimtmecius.Tie pokyciai vienos vargingiausios valstybes Europoje su zemiausiu minimumu,angliskomis kainomis ir didziausiu emigrantu skaiciumi.Neaisku,kokius rozinius akinius uzsidejus gerbiama Clinton,kad taip yvertino musu pazanga.

to 2

to 2 portretas
tokie kaip,ta tarka,del tokiu,kaip mes,net ne suka sau makaules....palaiko,blt...mumis konkreciai prasuko,su tom visom laisvem.pasinaudojo,kaip buvo laikas.o dabar,net niekas ne prisimena apie mus(paprastus zmogelius).jie dalinasi pinigelius,is nato,es,ir taip toliau.vien nuopisos,musu valdzioje.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių