„Hansabanke" keliamos palūkanos už indėlius

„Hansabanko" terminuotų indėlių litais ir doleriais palūkanos vidutiniškai didėja apie 0,4 proc., indėlių eurais apie 0,5 proc. palyginti su prieš tai galiojusiomis indėlių palūkanų normomis.

Nuo šiandien „Hansabanke" pasidėjus terminuotą indėlį litais metams, bus mokamos 5,05 proc. palūkanos, vietoj buvusių 4,75 proc. Už tokios pat trukmės terminuotą indėlį eurais bus mokamos 4,3 proc. palūkanos (buvo 3,75 proc.), už indėlius JAV doleriais - 2,3 proc. palūkanos (iki šiol jos siekė 1,75 proc.).

Palūkanos už indėlius yra peržiūrimos atsižvelgiant į pokyčius Lietuvos ir tarptautinėse finansų rinkose. Sprendimą didinti terminuotųjų indėlių palūkanas lėmė nuo kovo pabaigos vidutiniškai apie 0,4 procentinio punkto išaugusios 1-12 mėn. trukmės EURIBOR palūkanos, kurios atspindi pasikeitusius rinkos dalyvių lūkesčius. Tuo pat laikotarpiu dėl augančių eurų palūkanų padidėjo ir 1-12 mėn. trukmės VILIBOR palūkanų norma - ji vidutiniškai išaugo apie 0,5 procentinio punkto.

Paskutinį kartą kai kurių trukmių indėlių palūkanos „Hansabanke" buvo keliamos balandžio mėnesį.

Gegužės mėn. pabaigoje „Hansabanke" laikomų privačių asmenų indėlių (su investiciniais indėliais) suma buvo 4,47 mlrd. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių