Gyventojų pradelstų skolų augimas išlieka, tačiau nebe didėja

Lietuvos gyventojų pradelsti įsiskolinimai per rugsėjo mėnesį išaugo daugiau nei 89 mln. litų, iš kurių 30 mln. litų sudaro gyventojų, prieš tai neturėjusių skolų, įsiskolinimai – skelbia kreditų biuras „Creditinfo“.

Rugsėjį gyventojų pradelstos skolos, lyginant su rugpjūčio mėnesiu, didėjo 5 proc. sparčiau ir siekė 1,8 mlrd. litų. Per praėjusį mėnesį gyventojai padengė 66,2 mln. litų pradelstų įsiskolinimų.

Sparčiausiai gyventojų skolos didėjo finansų įstaigoms – bankams, kredito unijoms, greitųjų kreditų įmonėms ir išperkamosios nuomos, lizingo bei vartojimo kreditų bendrovėms, o lėčiausiai pradelstos skolos augo telekomunikacijų kompanijoms ir komunalinių paslaugų įmonėms.

Rugsėjį vyrams atiteko 62 proc. visų Lietuvos gyventojų pradelstų įsiskolinimų, o moterims – 38 proc. Vidutinis vieno vyro pradelsto įsiskolinimo dydis siekia 5 315 litus, atitinkamai vienos moters – 3 599 litus.

Daugiausiai pradelstų įsiskolinimų turi 25-36 metų vyrai ir moterys, o mažiausiai – amžiaus grupė, kuriai priklauso 55 metų ir vyresni gyventojai. Didžiausia dalis visų gyventojų pradelstų įsiskolinimų atitenka 25-36 metų vyrams ir moterims. Iš visų amžiaus grupių pagal pradelstas skolas  ryškiai išsiskiria 25-36 metų vyrai, kurių skolos siekia 533 mln. litų.

Vilniečiai turi daugiausiai visų Lietuvos gyventojų pradelstų įsiskolinimų – 23,18 proc., kauniečiai 16,95 proc., o klaipėdiečiai – 9,9 proc. Mažiausią pradelstų skolų skaičių turi Birštono, Neringos, Lazdijų ir Pagėgių gyventojai.

Rugsėjį labiausiai prasiskolinusiais miestais pagal gyventojų ir pradelstų įsiskolinimų skaičiaus santykį buvo Šilutė, Šilalė, Akmenė, Kalvarija, Kelmė, o mažiausiai prasiskolinusiais – Trakai, Švenčionys, Lazdijai, Šalčininkai ir Neringa. Pagal šiuos rodiklius labiausiai prasiskolinusiųjų miestų sąraše Klaipėda yra 14 vietoje, Kaunas – 20, o Vilnius – 24.


Šiame straipsnyje: skolapradelsti įsiskolinimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių