Gyventojų nuomonės dėl referendumo rezultatų įgyvendinimo išsiskyrė

Lietuvos gyventojai neturi vieningos nuomonės, kokių tolesnių veiksmų reikėtų imtis po patariamojo referendumo, kuriame nepritarta naujos atominės elektrinės (AE) statybai, rodo agentūros BNS užsakymu atlikta rinkos tyrimų įmonės „Rait“ reprezentatyvi apklausa.

Apklausos duomenimis, 28,5 proc. šalies gyventojų mano, kad galutinius sprendimus dėl AE statybos turėtų priimti politikai, ir daugiau referendumų šiuo klausimu nereikėtų rengti.

Tiek pat - 28,1 proc. apklaustųjų - mano, kad po kelerių metų turėtų būti surengtas privalomasis referendumas dėl AE statybos, o 18,9 proc. apklausos dalyvių teigė, kad referendumus šiuo klausimu turėtų surengti ir projekte ketinančios dalyvauti Latvija bei Estija.

16 proc. apklausos dalyvių neatsakė į šį klausimą.

Manančių, kad galutinius sprendimus dėl AE statybos turėtų priimti politikai, statistiškai daugiau yra tarp kaimų ir miestelių (nuo 2 tūkst. iki 30 tūkst. žmonių) gyventojų - taip teigė 38,1 proc. šiai grupei priklausančių apklaustųjų. Tarp manančių, kad po kelerių metų turėtų būti surengtas privalomasis referendumas dėl AE statybos, daugiau yra miestų (nuo 30 tūkst. iki 180 tūkst. žmonių) gyventojų (39 proc.) ir specialistų (40,6 proc.).

Nuomonei, kad referendumus turėtų surengti ir Latvija bei Estija, dažniau pritaria vidutinio amžiaus - 45-54 metų žmonės (27,8 proc.), taip pat gaunantys didesnes nei 1,1 tūkst. litų pajamas vienam šeimos nariui per mėnesį (25,7 proc.), didmiesčių (daugiau kaip 180 tūkst. žmonių) gyventojai (25,1 proc.), tarnautojai (31,9 proc.).

Apklausoje dalyvavo 1020 gyventojų, kurių amžius - 15-74 metai. Apklausa atlikta lapkričio 7-18 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

krc

krc portretas
ta apklausa kažkokia neaiški, matyt užsakyta... kam laukt kelis metus ir daryt naują referendumą? jei AE diagnozuotas vėžys, jį reikia gydyt nedelsiant, nes per kelis metus jis taip išaugs jog bus nepalyginamai sunkiau jį pagydyt... jau ir taip viskas vyksta nuo 2004(šiaip tai ir anksčiau buvo žinoma jog IAE bus uždaryta ir reikės arba naujos arba nuteist laidus į vakarų europą)

krc

krc portretas
surenkit pakartotinį referendumą, šįkart privalomą. ateisiu ir aš balsuot(nors visą gyvenimą neinu) ir prabalsuosiu UŽ AE statybą, manau ir daugiau tokių kaip aš ateitų į balsavimą, visą gyvenimą maniau jog rinkėjai ir be manęs pabalsuos, bet išrinko ne tokį seimą, už AE prabalsavo netaip ir prezidentė nelabai tinkama...

tai

tai  portretas
ir toliau "krc" smaukykis prie kompo, tai ir už tave tuo pinigus išleis. Per tokius kaip tu ir neišrenkama valdžia kokios norime ir sprendimai nepriimami kokių šaliai reikia.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių