Gyventojai pragiedrulių šalies ekonomikoje neįžvelgia

Vartotojų pasitikėjimo rodiklis lapkričio mėnesį, palyginti su spalio mėnesiu, sumažėjo 4 punktais ir siekė -51. Rodiklio mažėjimui didžiausios įtakos turėjo blogesnis šalies ekonominių perspektyvų vertinimas, pranešė Statistikos departamentas.

Daugiau gyventojų prognozavo šalies ekonominės padėties blogėjimą ir bedarbių skaičiaus augimą per artimiausius 12 mėn. Palyginti su praėjusiu mėnesiu, šiek tiek didesnė gyventojų dalis prognozavo savo namų ūkio finansinės padėties blogėjimą, mažesnė gyventojų dalis tikėjosi nors kiek sutaupyti per ateinančius 12 mėn.

Lapkričio mėn. 2 procentai gyventojų teigė, kad namų ūkio finansinė padėtis per praėjusius metus pagerėjo, 66 – kad pablogėjo, o 31 procentas gyventojų teigė, kad jų namų ūkio finansinė padėtis per metus nepasikeitė (spalio mėn. – atitinkamai 3, 61 ir 36 proc.).

Vertindami tikėtinus savo šeimos finansinės padėties pokyčius per artimiausius 12 mėn., 6 procentai gyventojų nurodė, kad tikisi pagerėjimo, 55 – pablogėjimo (spalio mėn. – atitinkamai 7 ir 53 proc.). 35 procentai gyventojų manė, kad jų namų ūkio finansinė padėtis per artimiausius metus nesikeis.

Vertindami šalies ekonominę padėtį, 94 procentai gyventojų teigė, kad ekonominė padėtis per praėjusius metus pablogėjo, 6 procentai atsakė, kad nepasikeitė (spalio mėn. – atitinkamai 92 ir 7 proc.). Spalio mėn. 1 procentas gyventojų manė, kad šalies ekonominė padėtis pagerėjo, lapkričio mėn. taip manančių neliko.

Lapkričio mėn. 9 procentai gyventojų tikėjosi, kad šalies ekonominė padėtis per artimiausius 12 mėn. truputį pagerės, 64 procentai prognozavo pablogėjimą, 22 procentai teigė, kad padėtis išliks tokia pat (spalio mėn. – atitinkamai 10, 62 ir 25 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių