Gyventojai padėjo nustatyti 12 nelegalių statybų

Jau 4 mėnesiai Valstybinėje teritorijų planavimo ir statybos inspekcijoje prie Aplinkos ministerijos veikia „Karštoji linija" - gyventojai telefonu, faksu ar elektroniniu paštu arba paštu gali pranešti apie vykdomas nelegalias statybas ir pastebėtus korupcijos faktus.

„Per 4 pastaruosius mėnesius (iki 2008-07-01) gavome 56 pranešimus, - sakė Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos viršininkė Laura Nalivaikienė. - Jau patikrinta 30 pranešimų. Iš jų 12 pasitvirtino. Daugiausia pranešimų gaunama iš Vilniaus apskrities. Šioje apskrityje su visuomenės pagalba nustatytos 8 nelegalios statybos. Utenos apskrityje gyventojai padėjo aptikti 2 nelegalias statybas. Pasitvirtino pranešimai, gauti iš Kauno, Alytaus, Tauragės apskričių. Šiuo metu tiriami dar 9 gyventojų pranešimai."

Pasak Lauros Nalivaikienės, toks gyventojų aktyvumas yra didelė vertybė. Su visuomenės pagalba lengviau išsaugoti planingą teritorijų tvarkymą. Mažiau nukenčia ir patys pažeidėjai. Proceso pradžioje sustabdytos nelegalios statybos atneša mažiau žalos nei griaunant jau pastatytus namus.

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos primena, kad gyventojai apie savavališkas statybas ir pastebėtus korupcijos faktus gali pranešti telefonu su autoatsakikliu (8 5) 272 1072, faksu (8 5) 272 2680, elektroniniu paštu adresu: nelegalu@vtpsi.am.lt arba paštu: A. Juozapavičiaus g. 9, LT-09311 Vilnius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių