Gyventojai, norintys įdarbinti saulę, įmones registruoja butuose

Grįžti į straipsnį

Balys

Balys portretas
Vokiečiai jau pradeda atsitokėti. Siemens parduoda Saulės elementų gamybos verslą ir pereina prie hidroelektrinių įrangos ir vėjo jėgainių gamybos. Saulės verslas pasidarė nuostolingas.

absurdas visiskas

absurdas visiskas portretas
Sitas mikro elektrines remia eilinis elektros vartotojas.. O kas noretu pirkti saules kwh po 1.8 Lt? Dar viena afera!... Padidintas tarifas smulkiesiems gamintojams už pagamintą kilovatvalandę mokamas iš Viešuosius interesus atitinkančių paslaugų (VIAP) biudžeto, o šis mokestis renkamas iš visų elektros vartotojų ir šiuo metu elektros kainoje sudaro 0,07 lito

trukt uz vadziu

trukt uz vadziu portretas
ir dar kazkas nors norit , kad emigrantai griztu. eilinis bordakas, eilinis vagiu suaktyvejimas, nes ziopli seimunai ar kiti istatymy sargai eilini karta susimove.

cerealy

cerealy portretas
Ir vel mes visi sumokesim verslininkams uz elektrines, visai kaip sovietiniais laikais kaip budavo paskyrstomos ir perskyrstomos lesos neaisku kam ir kodel.

darius

darius portretas
O jūs atkreipėt dėmesį į šią informaciją? "Šiuo metu buitiniai elektros vartotojai, naudojantys vienos laiko zonos skaitiklius, už kilovatvalandę elektros moka po 0,46 lito su papildomomis tiekimo ir skirstymo paslaugomis bei PVM, o elektros kilovatvalandė elektros biržoje „Nord Pool Spot“ kainuoja 0,16-0,17 lito." Čia šitos saulės elektrinės tai lašas jūroje yra, nes dujomis kūrenamos Elektrėnų elektrinės kainą sudaro 0,37 lt/kWh, kai tuo tarpu atsinaujinančių (vėjo, hidro, biomasės prasideda nuo 0,28 ir daugumos siekia 0,3 lito už kWh). Tai kam dar kyla klausimų, jog atsinaujinantys yra brangu, kai 70 % VIAP'o sumokam dujomis kūrenamoms katilinėms??? Ir čia oficialūs duomenys, o ne mano asmeninė nuomonė, kaip kad dauguma būtent TIK ja vadovaujasi.

Watas

Watas portretas
Eilinė afera.Jeigu pajungsime visas Lietuvoje savo galimybes, iš saulės ir vėjo pagaminsime 1 - 2 % visos mums reikiamos energijos. Tai eilinis žaisliukas tiems, kaip ir su tuo žemės kilnojimu, kuri visais laikais buvo vadinama "nekilnojamu turtu".Manyčiau, be reikalo valdžia kišasi į tuos reikalus. Gamink saulės, vėjo energiją ir pats ją naudok arba kaimynui parduok, jeigu tau tai apsimoka.Bet jokiu būdu ši veikla neturi būti dotuojama ir superkama už mūsų pinigus.Ši veikla privalo prilygti smulkiam verslui, bet ne strateginei valstybės politikai.

PY

PY portretas
Eilinis smegenų plovimas nesusigaudantiems.Samagono gamybos negalima paversti šeimyniniu smulkiu verslu, o štai pseudo saulės ir vėjo elektrinės tampa valstybės rūpesčiu.Kas tas įdėjas skleidžia - to ir ausys kaip asilo kyšo.

Valiukas

Valiukas portretas
Niekad taip nebūna, kad nuėjus pasivaišinti į kavinę tau dar primokėtų. Kadaise taip sakydavo: pirkti degtinę ir dar pijokus samdyti ? Tai tegul tie "verslininkai" patys ir sunaudoja Saulės energiją, kodėl dar jiems trigubai primokame ? Ir dar apmoka elektros tinklų išlaidas energijos akumuliavimui bei sistemos stabilumo palaikymui.

mano nuomone qubilius banditas

mano nuomone qubilius banditas portretas
Kodėl iki šiol saulės ir vėjo jėgainių importavimui vis dar taikomas PVM "lažo mokestis"? Todėl kad žmonės nenorėtų įsirengti ekologiškų jėgainių savo namuose, sklypuose. Kodėl saulės, vėjo jėgainių montavimo darbai apkrauti 21% PVM lažo (tik ir vėl neaišku kokiam ponui tas lažas, manau 23 metus "demokratiškai" renkami ponai į seimą, vyriausybę, prezidentūrą ir ministeriją yra tas ponas kuris ima lažą ir galimai švaisto ir vagia tą surinktą duoklę) mokesčiais? Gaila kad firmos mokėtų tik darbininkams už darbą ir išsilaikytų pačios, o Lietuvoje geometrinės progresijos pagreičiu ant namų kiltų veltui išgaunamos elektros gaudyklės?

Taigi

Taigi portretas
Saulės ir vėjo jėgainės privalėtų būti kaip smulkus arba vidutinis verslas. Pagamintą energiją suvartoja pats arba su savo kaimynais.Galimi elektros energijos panaudojimai šildymui, karšto vandens gamybai ir pan. Tik neaišku prie ko čia valstybė. Jeigu jie naudojasi bendromis tiekimo linijomis, už jas privalu mokėti.Aidavei į tinklą X, lai tavo draugas pasinaudojęs kitame Lietuvos krašte sumoka Y. Štai ir visa aritmetika. Visa kita iš vaško Š...... darymas.

aAlgirdas

aAlgirdas portretas
mano galva, tai idealus visiško energetikos ministerijos neprofesionalumo pavyzdys. Sekmokas seniai turėjo pasitraukti kartu su dirbtiniu dariniu ENERGETIKOS MINISTERIJA. Nejaugi to niekas nesupranta, o supranta tik energingi vyrukai, kurie staigiai pamatė galimybę uždirbti ir dingti.

9-am

9-am portretas
Mano manymu jūs esate kvailas. Veltui net pakakoti nesigauna - dažniausiai dar tualetinį popierių ir vandenį naudojam.

Galerijos

Daugiau straipsnių