Gyventojai investuoja į gėrimus, meną ir auksą

Pasaulio rinkose pučiant skersvėjams, didesnes pajamas turintys žmonės ima investuoti netradiciškai - į tauriuosius gėrimus, meno kūrinius ir auksą, praneša Lietuvos nacionalinė televizija.

Skaičiuojama, kad dėl finansų krizės Lietuvos investuotojai prarado apie du trečdalius investuoto turto.

Apie 5 proc. žmonių iš bankų iš viso atsiėmė pinigus, dalis atsisakė investavimo. Tačiau bankininkai sako, kad ir šiuo krizės metu patartina investuoti.

„Akcijos dabar yra pigios, ekonomika išgyvena recesiją, ekonomika atsigaus savo laiku, ir tikrai tie, kurie dabar investuoja, nepraloš. Be abejo, net ir dabar investuoti reikia diversifikuotai", - sako Antanas Mikšys, Ūkio banko fondų valdytojas.

Anot bankų, mažesnes sumas investuojančių asmenų elgesys per krizę keičiasi nežymiai. Tuo metu investuojantys dideles sumas, pradedant nuo 100 tūkstančių litų, vis dažniau ieško netradicinių būdų.

„Tai yra investavimas į aukso luitus. Šis investavimas yra populiarus visame pasaulyje, šiuo metu populiarėja ir Lietuvoje. Antras būdas - investavimas į meno kūrinius, taip pat į gėrimus bei pačių vynuogynų įsigijimas", - teigia Živilė Geralavičiūtė-Davodov, Ūkio banko Privačios bankininkystės departamento direktorė.

Bankininkės žiniomis, tradicinį investavimą iškeisti į vynuogynus užsienyje jau ryžosi du Lietuvos verslininkai.


Šiame straipsnyje: investuoti

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių