Gruzinai atsivežė ne tik arbatos, bet ir padėką

Panevėžyje ketvirtadienį prasidėjusioje kasmetinėje verslo parodoje EXPO Aukštaitija 2008 dalyvauja Gruzijos verslininkai iš Gurijos regiono. Natūralius ir ekologiškus maisto ir žemės ūkio produktus bei turizmo paslaugas parodoje pristato keturiolika šios šalies įmonių, siekiančių užmegzti verslo ryšius su Lietuvos verslininkais.

Parodoje Gruzijos atstovai pristato įvairių rūšių žaliąsias ir juodąsias arbatas, skystą arbatos koncentratą, riešutus, miško ir kultūrinių vaisių ir uogų džemus, padažus, lauro lapus, medų koriuose, šaldytus vaisius ir daržoves. Parodoje taip pat reklamuojami kalnų, kaimo, kultūrinio, vyno, gurmanų ir folkloro turizmo paketai.

„Gurijos įmonių produkcijos pristatymas Lietuvoje parodo ekonominį Gruzijos gyvybingumą sudėtingos politinės situacijos sąlygomis", - sakė Gurijos kaimo verslo centro, atstovaujančio šioms įmonėms, vadovas Aleko Mamešvili.

Atvykdami į parodą Gruzijos atstovai atsivežė ne tik prekių pavyzdžius, bet ir Gruzijos Parlamento nario Kornelijaus Kukulavos, atstovaujančio Gurijos rinkėjams, laišką su Gurijos ir visos Gruzijos piliečių padėka Lietuvai „už jos didžiulį palaikymą, dėmesį ir humanitarinę pagalbą".

Išlydėdamas savo žemiečius į Lietuvą, Gurijos gubernatorius Valerianas Čitaišvilis taip pat prašė padėkoti lietuviams už paramą Gruzijai sunkiu šaliai metu ir išreiškė viltį, kad bus užmegzti abiems pusėms naudingi verslo ryšiai.

Paroda EXPO Aukštaitija 2008 tęsis iki šeštadienio. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių