Gruzijos turizmo sektorius sunaikintas

Gruzijos ir Rusijos karinis konfliktas, prasidėjęs rugpjūčio 7 dieną, stipriai pakenkė Gruzijos turizmo sektoriui.

Šalia didžiausios Gruzijoje veikiančios katedros, kuri itin traukdavo šalies ir užsienio turistus, jau lūkuriuoja pigių papuošalų prekeiviai, tačiau pirkėjų nesulaukia, skelbia AFP.

„Turizmas šalyje sužlugo. Nuo karo pradžios nepardaviau nė pigiausio niekučio. Nieko", - tvirtina 57 metų Lili Kostua, daugiau kaip 15 metų senojoje Gruzijos sostinėje Mtskheta pardavinėjanti suvenyrus ir religinius simbolius.

Priešais ją dunkso į UNESCO paveldo sąrašus įtraukta viduramžių Sveti-Tskoveli katedra, kurios pavadinimą išvertus pažodžiui, reiškia „gyvybės suteikianti kolona". Ši vieta traukia turistus iš Tbilisio, kurie iki karinio konflikto atvykę čia pirkdavo kryželius, apyrankes ir atvirukus.

„Jau nebežinau kaip skamba užsienio kalba. Anksčiau čia atvykdavo daugybė turistų iš užsienio. Dabar tuščia ir nyku", - apgailestavo kitas prekeivis.

Gruzijos vyriausybės turizmo departamentas skelbia, kad per ketverius metus nuo 2003 metų užsienio turistų, atvykstančių į Gruziją, skaičius išaugo tris kartus: nuo 55 tūkst. iki 194 tūkst. lankytojų. Per pirmąjį šių metų pusmetį į šalį atvyko 117 tūkst. turistų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių