Gruzijos projektai - Aukštaitijos investuotojų forume

Dubingiuose vykusiame Aukštaitijos investuotojų forume iš 52 pateiktų projektų net 9 buvo iš Gruzijos.

Ketvirtą kartą surengtame investicinių projektų pristatyme pirmą kartą dalyvavo Gruzijos atstovai. Jų dalyvavimas Aukštaitijos investuotojų forume nėra atsitiktinis, nes Panevėžio apskritis ir Gruzijos Gurijos regionas jau trečius metus bendradarbiauja valdžios institucijų, verslo, nevyriausybinių organizacijų lygiu.

Forume plačiau aptarti projektai, susiję su turizmo infrastruktūros plėtra, kempingų tinklo sukūrimu ir konservų fabriko rekonstrukcija. Gruzijai šiuo metu turizmo plėtra ypač aktuali kaip priemonė, galinti pritraukti didesnius turistų srautus iš užsienio ir prisidėti prie ekonomikos plėtros.

Tai pirmieji Gurijos regiono infrastruktūros plėtros projektai, pristatomi užsienyje.

Kempingų tinklo plėtros projektu jau susidomėjo Panevėžyje įsikūrusi bendrovė „Kriautė", gaminanti skydinius namus. Po forumo numatoma parengti detaliuosius planus, kad šį projektą galima būtų pristatyti dar platesniam investuotojų ratui.

Gurijos atstovai tikisi, kad jų parengti projektai ne tik sudomins investuotojus iš Lietuvos, bet ir į ekonomiškai mažai išvystytą Gruzijos regioną pritrauks būsimą ES ir kitų šalių finansinę paramą. Todėl įgytą gebėjimą rengti investicinius projektus atstovai iš Gurijos vertina kaip konkurencinį pranašumą prieš kitus Gruzijos regionus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių