Grupinių nuolaidų portaluose prieš šventes išleidžiami milijonai

Skaičiuojama, jog Lietuvos grupinių nuolaidų kuponų pardavimai kas mėnesį pasiekia ir viršija 10 milijonų litų.

Grupinių nuolaidų portalo DienosAkcijos.lt projekto vadovė Indra Jarutytė pastebi, jog
Lietuvos elektroninės prekybos rinka visada pagyvėja prieš šventes, ypač šv. Kalėdas, Tarptautinę moters dieną. Ne išimtis ir šv. Valentino diena.

Grupinės nuolaidos yra bene populiariausia elektroninės komercijos sritis, kurios žmonės nebijo.

Jei el. parduotuvės ne visiems atrodo patikimos, tai iš grupinių nuolaidų portalų Lietuvos gyventojai perka kur kas drąsiau. Dėl paslaugos teikimo ar prekės pristatymo jau yra atsakingi patys nuolaidos iniciatoriai, todėl dėl pačių prekių siuntimo kokybės yra bendraujama tiesiogiai.

Lietuvoje itin populiarios dienos akcijos populiarumo viršūnėje išliks dar kurį laiką. Statistinis pirkėjas grupinių nuolaidų tinklalapyje dažniausiai išsirenka apie 50 litų kainuojančią prekę. Per mėnesį grupinių nuolaidų pardavimai sudaro apie 10 milijonų litų, tad ši rinka Lietuvoje klesti.

„Jei prieš kelis dešimtmečius populiariausios dovanos buvo indai, stalo įrankiai ir kitokios buities priemonės, tai pastaruoju metu išpopuliarėjo tiesiog dovanų kuponai“, – pokyčius vardija I. Jarutytė.

Ji primena, kad pirmieji dovanų kuponai Lietuvoje pasirodė prieš daugiau nei 10 metų. Tai buvo įvairių parduotuvių kuponai įsigyti prekes už tam tikrą sumą pinigų. Jie dovanoti ne tokiems artimiems žmonėms, kurių skonis ir pomėgiai paprastai nėra žinomi, o artimiesiems buvo dovanojami tais atvejais, kai kildavo tam tikrų delikačių klausimų, pavyzdžiui, apie apatinio trikotažo dydžius ir odos priežiūros niuansus.

Pastarieji 5 metai Lietuvos ir pasaulio el. komercijos srityje buvo itin įspūdingi, nes atsirado ir išpopuliarėjo naujas apsipirkimo būdas – grupinės nuolaidos.

Gana paradoksalu, bet kartais vis kur nors tenka pastebėti gėlių puokštę su pritvirtintu prie jos pailgu voku, kuriame dedami nebe pinigai, o gražiai sulankstytas dovanų kuponas.

Projekto vadovė primena, kad atspausdintas kuponas yra tik popierėlis, tačiau priklausomai nuo to, kaip jį įteiksite ir parodysite dėmesį mylimam žmogui, jis bus įvertintas šimteriopai.

Atmintina ir tai, kad dienos akcijos yra naudingos net skeptikams, kurie mano, kad pirkti su 50% nuolaida dera tik „varguoliams“.

DienosAkcijos.lt analitikai prieš šv. Valentino dieną skelbtas visas grupines nuolaidas išskyrė į dešimt populiariausių dovanų.

1. Nakvynė viešbutyje.

Šiais metais itin daug viešbučių siūlė praleisti romantišką naktį jų apartamentuose bei pasinaudoti papildomomis viešbučio paslaugomis. Ši dovana itin tinkama Valentino dienai, nes pasiūlymas galioja dviems asmenims, be to yra pakankamai romantiškas
ir intymus.

2. Grožio procedūros ir SPA.

Jis tampa tradicine šv. Valentino dienos proga. Dažniausias šias dovanas savo moterims dovanoja laiko pritrūkę vyrai.

3. Pramogos.

Žiemą pramogų nedaug, tad kinai ir teatrai, bei kiti uždarų pramogų organizatoriai sukrunta. Jiems reikia klientų, o žmonės džiaugiasi praleidę laisvalaikį ir gavę 50% nuolaidą.

4. Maitinimas.

Restoranams grupinės akcijos yra itin priimtinos. Ruošiant vieną patiekalą už kainą su
nuolaida, kiti pagaminami už visą kainą. Be to, žmonėms labai smalsu paragauti suši ar kito kokybiško patiekalo restorane, į kurį paprastai nenueitų. Juk tai gali būti romantiška vakarienė...

5. Papuošalai ir aksesuarai.

Jie šv. Valentino dieną yra dovanojami dažnai ir be grupinių nuolaidų portalų
pagalbos. Aišku, sutaupyti ir įsigyti originalią dovaną pigiau visada yra malonu.

6. Interjero prekės.

Įvairūs smulkūs baldai, lempos, įrankiai, kurie gal ir nėra tokie reikalingi, tačiau su
nuolaida būna pakankamai nebrangūs, kad taptų puikia šv. Valentino dienos dovana mylimam žmogui.

7. Šv. Valentino dovanos.

Tai atskira kategorija dovanų, skirtų būtent meilės šventei. Aišku, didžioji dalis jų
– rožinės ar raudonos spalvos ir su širdelėmis.

8. Sveikatos prekės.

Tai ne kosmetika, o su sveikata susijusios prekės pradedant nuo anticeliulitinių
aptemptų rūbų ir baigiant kraujospūdžio matuokliais ar nosies kištukais nuo knarkimo.

9. Žaislai ir žaidimai.

Įvairūs žaislai ir žaidimai, kurie yra skirti dažniausiai suaugusiems. Vaikams juk
dovanų nedovanosi šv. Valentino dienos proga...

10. Spaudiniai.

Ši prekė būna paklausi prieš Kalėdas daug labiau, tačiau ir prieš šv. Valentiną žmonės
rūpinasi įvairių fotoplakatų, fotodrobių, kalendorių spauda, įvairiomis nuolaidomis nuotraukoms, fotoknygoms ir kitiems spaudiniams, kuriuos per šv. Valentino vakarą galima įteikti savo mylimam žmogui. Kalendoriaus populiarumas sumenksta, nes metai jau prasidėję.


Šiame straipsnyje: dovanaValentino dienaKalėdos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių