„Grigiškės“ per trejus metus investicijoms planuoja skirti apie 62 mln. litų

Didžiausiai Lietuvoje medienos plaušų plokščių ir sanitarinio buitinio popieriaus gamybos bendrovė "Grigiškės" 2011-2013 metais investicijos planuoja skirti 18 mln. eurų (62,15 mln. litų), iš kurių 13 mln. eurų (44,85 mln. litų) numatoma skirti investicijos į higieninio popieriaus gamybą, o 5 mln. eurų (17,3 mln. litų) - į kartono pakuočių gamybą.

"Pagrindinė investicija - nauja popieriaus gamybos linija, leisianti pajėgumus padidinti dvigubai. Naujų gamybos cechų neplanuojame, tiesiog plėsime turimus", - dienraščiui "Verslo žinios" sakė "Grigiškių" generalinis direktorius Gintautas Pangonis.

Anot jo, būtent higieninis popierius ir kartonas yra perspektyviausi įmonės segmentai, todėl jiems ir skiriamos investicijos. Tuo tarpu medienos plokščių paklausos atsigavimas dėl įšalusio statybų sektoriaus vėluoja, todėl investicijos į šį segmentą neplanuojamos.

"Grigiškės" plėtrą finansuos iš keturių šaltinių - savomis ir iš bankų skolintomis lėšomis, per naują 10 mln. litų nominalios vertės akcijų emisiją pritrauktomis lėšomis, kurios, analitikų vertinimu, gali siekti iki 27 mln. litų, ir, jei prireiks, iš parduoto nekilnojamojo turto gautomis lėšomis.

"Vilniuje, Naujuosiuose Verkiuose, turime kiek daugiau nei 5 hektarų sklypą, kuriame yra buvę gamybiniai pastatai. Šiuo metu stebime rinką ir ketiname juos parduoti. Tai galimas lėšų šaltinis - viskas priklausys nuo nekilnojamojo turto rinkos padėties", - teigė G.Pangonis.

Jo teigimu, plėsti gamybos pajėgumus bendrovė planuoja ne tik dėl didėjančio eksporto, bet ir dėl atsigaunančios vidaus paklausos.

"Nebėra taip, kad į priekį mus trauktų tik eksportas. Jaučiame, kad atsigauna ir vidaus paklausa, vartotojų nuotaikos pašviesėjo ir šio segmento padėtis kur kas geresnė, palyginti su buvusia prieš metus. Augame ne tik eksporto sąskaita, tad tai skatina naujai investuoti", - tvirtino G.Pangonis.

"Grigiškių" akcijos kotiruojamos "Nasdaq Omx" Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.


Šiame straipsnyje: Grigiškėsinvesticijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių